×
ElbilerTophistorie

Vejdirektoratet åbner to ladeparker på Sjælland

Nu tændes der for 24 nye lynladepladser på to ladeparker ved Tappernøje på Sydmotorvejen.

Nu åbner Vejdirektoratet for de første af deres ladeparker langs motorvejene på Sjælland. Det er rastepladserne Tappernøje Øst og Vest langs Sydmotorvejen, der er blevet forsynet med 300 kW lynladere.

På vestsiden åbner ladeparken tirsdag den 9. maj, og fredag den 12. maj åbner ladeparken på modsatte side. De nye ladeparker byder på 12 lynladepladser på hver af rastepladserne, hvoraf de 10 pladser er til almindelige personbiler og de to er til varevogne eller biler med eksempelvis campingvogn eller trailer.

Dermed har Vejdirektoratet åbnet fire af de planlagte syv ladeparker langs de danske motorveje. I marts måned blev der tændt for parkerne ved Middelfart.

ladeparker
Vejdirektoratet har nu åbnet fire ladeparker i Danmark (grafik: iNPUT).

Ladeparkerne er en del af Infrastrukturplan 2035 og anlæggelse betales af os alle, mens driften, lige som på tankstationer, klares af private aktører. I Middelfart er det Clever der står for parken, mens det er Cirkle K i Tappernøje.

Ladeparkerne har direkte adgang til rastepladsernes øvrige faciliteter, og Vejdirektoratet er har stort fokus på indretningen af de nye ladeparker.

”Vi har indrettet ladeparkerne, så det er muligt at cirkulere rundt om ladestanderne. Det skal gøre det nemt for elbilisterne at finde en ledig plads og få placeret bilen rigtigt i forhold til ladestikket. Og så har vi gjort plads til de køretøjer, der fylder lidt mere,” siger projektleder i Vejdirektoratet Charlotte Veiss-Pedersen.

Vejdirektoratet har derudover valgt at overdække ladeparkerne, så elbilisterne kan stå i læ for sol og regn, når de lader op. På taget er der lagt solceller til gavn for den grønne omstilling.

De næste tre ladeparker, Vejdirektoratet åbner, bliver Langeskov, der forventes færdig i 2024, samt Ustrup og Gudenå (2025).

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.