×
ElbilerTophistorie

Nye lynladere på vej fra Gedser til Thy

Vejdirektoratet har nu fastlagt, hvor otte nye offentlige lynladestationer skal placeres. De fleste åbner allerede i år.

Vejdirektoratet har netop afsluttet en større budrunde på en række nye offentlige lynladere langs statsvejnettet. Fem ladeoperatører har vundet opgaven med at etablere de 62 nye offentlige lynladepunkter på otte lokaliteter spredt over landet fra Ribe til Helsingør og fra Gedser til Thy. Langeskov får den største af de nye ladeparker.

De otte nye ladeparker skal supplere de fire, som Vejdirektoratet allerede har åbnet. De ligger langs motorveje ved Lillebælt N og S og Tappernøje Ø og V.

– Det skal fremover være lige så nemt at køre på el som på benzin – også på de lange strækninger. Vejdirektoratet er derfor i gang med at udbygge ladeinfrastrukturen i Danmark langs statsvejnettet, og derfor er det godt at mærke, at der er stor interesse blandt forskellige ladeoperatører, siger projektleder Jesper Kaae fra Vejdirektoratet.

Hovedparten af de nye ladefaciliteter forventer Vejdirektoratet, at der allerede bliver sat strøm til i år, da de etableres på eksisterende P-pladser i byerne.

Udenlandsk besøg …

Ladeparkerne er en del af Infrastrukturplan 2035 og anlæggelse betales af os alle, mens driften, lige som på tankstationer, klares af private aktører.

Hver facilitet får én ladeoperatør. Undtagelsen er den kommende ladepark i Langeskov med i alt 30 ladepunkter. Her vil der af hensyn til priskonkurrencen være to ladeoperatører. Langeskov forventes først at åbne næste år.

Fem forskellige operatører har vundet opgaverne med at levere strømmen til elbilisterne, og det bliver hollandske Fastneds og franske Total Energies første ladefaciliteter i Danmark.

I tillæg til de snart 12 statslige ladeparker, åbner Vejdirektoratet i 2025 for lynladere i Ustrup og Gudenå.

Her skal de nye offentlige ladeparker placeres.
#LokalitetLadepunkterOperatør
1Gedser2EV Infra Danmark ApS
2Grevinge4Fastned B.V.
3Haderup8PowerGo B.V.
4Helsingør4Fastned B.V.
5Nørre Snede6EV Infra Danmark ApS
6Ribe4EV Infra Danmark ApS
7Thisted4Total Energies
8Langeskov N14EDF Danmark A/S
9Langeskov S16Fastned B.V.
(KIlde: Vejdirektoratet)
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.