×
TeknologiTophistorie

Nyt våben skal stoppe SMS-svindel

De danske teleselskaber tager nu et nyt våben i brug, for at få bugt med den stigende mængde SMS-svindel.

Oplever du fup-beskeder, der hævder at komme fra din bank eller en statslig myndighed? Så er du langt fra den eneste. SMS-svindel, spoofing, er et stigende problem og nu vil de danske teleselskaber gøre fælles indsats for at få sat en stopper for det, skriver Version2.

Løsningen, der er lavet i samarbejde mellem Teleindustrien og Danmarks teleselskaber, forventes at være i luften inden for få måneder.

Helt konkret vil løsningen forhindre svindlere i at udgive sig for at være eksempelvis “Borger.dk” eller “Jyske Bank”. Det gøres ved at oprette en database over beskyttede afsender-id’er, som kun autoriserede kilder vil kunne sende beskeder fra.

Forsøger en svindler at benytte et af disse beskyttede afsender-id’er, vil beskeden ikke blive sendt.

Jakob Willer, der er direktør for Teleindustrien, fortæller til mediet, at tiltaget næppe vil eliminere SMS-svindel. Men han ser det som et første skridt på vejen mod bedre sikkerhed.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.