×
ElbilerTophistorie

Peugeot e-208 får frækt nyt design og længere rækkevidde

Designet på den nye Peugeot e-208 er inspirereret af franskmændenes Le Mans racerbil.

Nyt frækkere design, ny teknik og længere rækkevidde. Det er, kort sagt, nyhederne i den opdaterede Peugeot e-208, der kommer på vejene til november. Inspiration til designet er hentet fra racerbilen Peugeot 9X8, der blev skabt til Le Mans, så der er noget at leve op til.

Designet inkluderer den nye-ish lyssignatur, der er hentet fra netop 9X8, men også findes på Peugeot 508 og 2008. Peugeot beskriver det som “tre lange lodrette lyskløer”. De går igen på baglygtesignaturen, hvor de bare er vandrette.

De nye 208-modeller har alle den nye front med mærkets nye logo i centrum. Mønsteret i kølergitteret er indfarvet i karrosserifarven og blender ind i kofangeren.

Peugeot e-208

Selv om den nye Peugeot e-208 ikke just er nogen racerbil, er der trods alt blevet plads til 20 yderlige heste i stalden, takket være en ny motor (115 kW / 156 hk). Batteriet er på 51 kWh og det giver bilen en rækkevidde på 400 kilometer, lover Peugeot.

Ved hurtigladere kan batteriet modtage med en effekt på op til 100 kW. Det skulle kunne oplade bilen fra 10 til 80 procent på 25 minutter. Ved hjemmestikket må man nøjes med 7,4 kW, med mindre man vil betale ekstra for 11 kW.

Peugeot e-208
Inspiration til designet er hentet fra Peugeots racerbil.

Indenfor er bilen udstyret med en ti tommer stor touchskærm med klavertaster underneden for hurtig adgang til tastefunktionerne. Man kan tilpasse farven på skærmen samt layoutet og visningen af oplysningerne efter sine præferencer. 

Instrumentgruppen er placeret i førerens øjenhøjde og har et digitalt display på Allure- og GT-versionerne. På Active-versionen har den nye 208 beholdt en analog instrumentgruppe med 3,5 tommer farveskærm.

Peugeot e-208
Et kig indenfor i Peugeot e-208.

Kun tre varianter

Apropos varianter, så har Peugeot skåret ned, så der kun er tre udstyrsvarianter at vælge mellem; Allure, Active og GT:

  • Active: Ny lyssignatur for og bag, manuel aircondition, elektriske for- og bagruder, elektriske sidespejle, Peugeot i-Cockpit® med 10 tommer central touchskærm, USB- C indgang foran.
  • Allure: samme som Active + 16″ “NOMA” alufælge, indfarvet kølergitter, parkeringsassistance for og bag, elektrisk sammenklappelige sidespejle, Peugeot i-Cockpit® med 10″ digital cluster og 10″ høj- definition central touchskærm, Peugeot i-Connect® infotainmentsystem med fuld smartphone-tilslutning, 2 USB-C- indgange foran, 1 USB-C-indgang og 1 USB-A-indgang bag.
  • GT: Samme som Allure + Full LED-forlygter, high-definition parkeringskamera, nøglefri adgang og start, ambientebelysning, 10-tommer digitalt instrumentpanel med 3D-display, elektrisk sammenklappelige sidespejle med velkomstbelysning, blanksorte hjulkasser, GT badges.

Peugeot introducerer også nye farver, såsom Agueda Yellow og Selenium Grey, og giver e-208 nye hjul med skjulte hjulbolte.

Priserne på den nye Peugeot e-208 er endnu ikke klar. Peugeot Danmark er heller ikke sikre på, præcis hvornår bilen kommer til Danmark.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.