×
ElbilerTophistorie

Peugeot giver elektrisk familiebil længere rækkevidde

Den op til 7-personer store familiebil Peugeot e-Rifter får længere rækkevidde og varmepumpe.

I et forsøg på at gøre den elektriske familiebil Peugeot e-Rifter mere attraktiv, opdateres den med længere rækkevidde, varmepumpe og nye teknologier. Den nye udgave kommer til landet til sommer.

Den elektriske MPV har plads til op til syv personer og blev introduceret for første gang i 2021. Men at kalde den et hit, ville være en svær overdrivelse. Der er p.t. kun solgt 14 eksemplarer af den elektriske version herhjemme.

Det håber Peugeot at lave om på ved at give den længere rækkevidde. Den nuværende udgave har en WLTP-rækkevidde på beskedne 282 kilometer. 2024-udgaven kan køre op til 320 kilometer inden det 50 kWh store batteri skal genoplades.

Forøgelsen af rækkevidden er opnået ved hjælp af et nyt regenerativt bremsesystem med tre forskellige niveauer. Herudover er modellen nu udstyret med en varmepumpe, som bidrager til at optimere rækkevidden.

Peugeot e-Rifter

Den opdaterede Peugeot e-Rifter har også fået nyt udvendigt design og bærer Peugeots nye logo. Derudover har interiøret fået større fokus på ergonomi og kvalitet. En ny 10-tommer touchskærm kommer tydeligt frem i førermiljøet og et nyt læderbeklædt rat kan nu tilbyde ratvarme.

e-Rifter har 17 køreassistentsystemer ombord. Herunder adaptiv fartpilot, vognbaneassistent, skiltegenkendelse, automatisk nødbremsesystem, hastighedsbegrænse og træthedsovervågning. Parkeringsassistenten forbedres med 12 sensorer fordelt for og bag samt et VisioPark 180° system med et højtopløseligt bakkamera.

Den nye Peugeot e-Rifter kommer i to versioner med plads til henholdsvis fem og syv personer: En standard på 4,40 meter og en lang på 4,70 meter, der har ekstra akselafstand. Bagagerummet har en kapacitet på mellem 775 og 4.000 liter.

Den nuværende e-Rifter koster mellem 305.000 og 380.000 kroner, alt efter variant. Der er endnu ikke offentliggjort priser på den nye udgave.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.