fbpx

 

 

 

 

ElbilerTophistorie

Tesla tværer Porsche på Nürburgringen

Tesla Model S Plaid var hele 12 sekunder hurtigere til at gennemføre en runde på den legendariske Nürburgring.

Tesla Model S Plaid har givet Porsche Taycan smæk i en tidskørsel på Nürburgringen. Det gør Model S Plaid til den hurtigste elbil på den legendariske tyske bane.

For to år siden gennemførte Porsche Taycan som den første femdørs elbil, de 20,6 svære kilometer på Nürburgring-Nordschleife på 7 minutter og 42 sekunder. Tesla har mange gange de senere år skrydet med, at de vil kunne slå rekorden, men under et forsøg i august måned kørte bilen galt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nu er det dog lykkes at gennemføre og Tesla fik ret. Model S Plaid gennemførte en runde på bare 7 minutter og 30 sekunder (7:30.9 for at være præcis), altså knapt tolv sekunder hurtigere end Taycan. Det er i øvrigt bare et sekund langsommere end den benzindrevne Porsche Panamera Turbo.

“Helt umodificeret, direkte fra fabrikken,” skriver Elon Musk på Twitter om bilen, der gennemførte omgangen.

Så er det store spørgsmål, om Porsche samler handsken op og forsøger at generobre titlen med Porsche Taycan Turbo S-versionen. Det var nemlig “bare” Turbo-udgaven, der slog rekorden i 2019.

Teslaen kørte officielt to runder på Nürburgring-Nordschleife. Herunder kan du se en video fra hele den langsomste af de to runder. Selv den var hurtigere end Porsche (7:35.579) …

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button