ElbilerTophistorie

Tesla tværer Porsche på Nürburgringen

Tesla Model S Plaid var hele otte sekunder hurtigere til at gennemføre en runde på den legendariske Nürburgring.

Tesla Model S Plaid har givet Porsche Taycan smæk i en tidskørsel på Nürburgringen. Det gør Model S Plaid til den hurtigste elbil på den legendariske tyske bane.

For to år siden gennemførte Porsche Taycan som den første femdørs elbil, de 20,6 svære kilometer på Nürburgring-Nordschleife på 7 minutter og 42 sekunder. Tesla har mange gange de senere år skrydet med, at de vil kunne slå rekorden, men under et forsøg i august måned kørte bilen galt.

Nu er det dog lykkes at gennemføre og Tesla fik ret. Model S Plaid gennemførte en runde på bare 7 minutter og 35 sekunder (7:35.579 for at være præcis), altså knapt otte sekunder hurtigere end Taycan. Det er i øvrigt bare et sekund langsommere end den benzindrevne Porsche Panamera Turbo.

“Helt umodificeret, direkte fra fabrikken,” skriver Elon Musk på Twitter om bilen, der gennemførte omgangen.

Så er det store spørgsmål, om Porsche samler handsken op og forsøger at generobre titlen med Porsche Taycan Turbo S-versionen. Det var nemlig “bare” Turbo-udgaven, der slog rekorden i 2019.

Teslaen kørte officielt to runder på Nürburgring-Nordschleife. Herunder kan du se en video fra hele den hurtigste af de to runder.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.