×
TeknologiTophistorie

Rejsekort app kommer til næste år

Selskabet bag Rejsekortet har startet udviklingen af en Rejsekort app. Den kommer ud til offentligheden næste år, loves det.

Den har været ventet med længsel. Men nu lader det til, at vi snart kan skifte plastik-rejsekortet ud med en app. Rejsekort & Rejseplan A/S har underskrevet kontrakt om udvikling af Rejsekort som en app. I løbet af 2024 vil de første rejsende kunne checke ind og ud på Rejsekort via en app på mobilen.

Med Rejsekort på app skal de rejsende checke ind via app’en, inden de påbegynder rejsen, og checke ud, når rejsen er afsluttet. De rejsende behøver ikke længere at foretage et ekstra check ind, når der skiftes mellem transportmidler på en rejse. Samtidig vil de rejsende blive hjulpet til at huske check ud ved at modtage en notifikation på telefonen.

– I vores kundeundersøgelser har det fysiske check ind og check ud været fremhævet som nogle af de største ulemper ved det nuværende Rejsekort. Det løser vi nu med en check ind og -ud-løsning på mobilen, fortæller Kasper A. Schmidt, adm. direktør i Rejsekort & Rejseplan A/S. 

Ofte har der været værre forsinkelser på offentligt IT-projekter. Men den udvikler, der har vundet udbuddet, har allerede en lignende løsning i drift.

– Det har været en prioritet at vælge en velafprøvet løsning, der er enkel og nem for de rejsende at anvende, så vi hurtigt kan levere Rejsekort app’en, understreger Kasper A. Schmidt.

Leverandøren Fairtiq fra Schweiz har leveret tilbuddet med det bedste forhold mellem kvalitet, pris og tidsplan og er derfor valgt som leverandør. 

Fakta om Rejsekort app

  • Hen over sommeren 2023 blev der gennemført et miniudbud på selskabets rammeaftale med det formål at anskaffe et app-baseret Rejsekort.  
  • Fire leverandører har deltaget i udbudsprocessen, herunder en indledende markedsdialog og høring af kravspecifikation. Valget faldt på Fairtiq efter en omhyggelig vurdering ud fra objektive kriterier om kvalitet, pris og tidsplan. 
  • I løbet af 2024 vil de første rejsende kunne bruge Rejsekort på mobilen, mens det fortsat vil være muligt at benytte det eksisterende Rejsekort. 
  • Prisen for en rejse med Rejsekort-app betales efter endt rejse, som det kendes fra det nuværende Rejsekort.  
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.