×
TeknologiTophistorie

Rejsekort-overvågning er unødvendig

Professor på Datalogisk Institut kalder Rejsekort appens konstante registrering af lokationsdata for unødvendig.

Vil man benytte den nye Rejsekort app, skal man åbne for sluserne og give den adgang til lokationsdata døgnet rundt. Det har ikke alene fået Datatilsynet op af stolen, det er også ganske unødvendigt.

– Det er 100 procent teknisk muligt at lave en løsning, hvor man ikke giver adgang til sin lokationsdata hele tiden, siger Stephen Alstrup, der er professor på Datalogisk Institut på Københavns Universitet og medstifter af Faglig Dataetisk Råd til DR.

Et eksempel er en app, som DSB Plus-medlemmer tester og som kan bruges til at checke ind og ud af sin rejse med toget på. Her skal man kun give adgang til lokationsdata mens man rejser eller bruger appen til at finde et stoppested. 

Ifølge Rejsekort & Rejseplan A/S skal man tillade ubegrænset adgang til sine lokationsdata i Rejsekort appen, da man ellers vil gå glip af nye funktioner. Heriblandt en mulighed for at appen laver automatisk udtjekning, hvis man selv glemmer det.

Problemet er bare, at kunderne ikke får valget, mener Stephen Alstrup. I andre apps kan man vælge udelukkende at give adgang til lokationsdata mens appen er åben. Den løsning burde Rejsekort appen have valgt, mener han.

– Der kunne man have sagt, at hvis ikke vi må få din lokationsdata hele tiden, så er det dit ansvar at checke ind eller ud, uden at få påmindelser eller have adgang til andre smarte features, siger han til DR.

Den konstante registrering af lokationsdata bekymrer også Datatilsynet, der i næste uge holder møde med Rejsekort & Rejseplan A/S om problemet.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.