×
ElbilerTophistorie

Renault 5 får pris på under 200.000 kroner

Renault 5 får op til 400 kilometer rækkevidde, 52 kWh batteri, V2G teknologi og kommer til at koste 25.000 Euro.

Renault har i dag løftet lidt af sløret for den elektriske udgave af ikoniske Renault 5. Bilen afsløres først til februar, men allerede nu kan franskmændende fortælle, at den får en rækkevidde på 400 WLTP-kilometer og at prisen starter ved 25.000 euro. Altså omkring 190.000 kroner.

Dermed lægger Renault 5 sig i gruppen af biler, der skal konkurrere mod Citroën ë-c3, Fiat Panda, Cupra Raval og Volkswagen ID.2.

Det oplyses også, at den vil komme med to batteristørrelser på henholdsvis 40 kWh og 52 kWh.  Det bliver den første elektriske Renault, der er udstyret med V2G teknologi. En teknologi, der gør, at den både kan modtage og afgive strøm til strømnetværket.

Bilen er bygget på AmpR Small platformen – og ifølge Renault er der lagt vægt på køreglæde, hvorfor Renault 5 får såkaldt multi-link affjedring. Normalt noget man ser på biler i en større klasse.

Bilens design afsløres på Geneve Motorshow den 26. februar næste år. Men allerede nu sættes en større reklamekampagne i gang under parolen “R5volution Is Back”. Musiksiden består af Daft Punk-nummeret “Instant Crush”. Så bliver det ikke mere fransk.

Renault 5
Konceptudgaven af Renault 5.
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.