2017_hvad_kan_vi_vente_os
Samsung Galaxy S8 Concept af Steel Drake from Behance

Samsung Galaxy S8 – bliver det årets vildeste telefon?

Der er to telefoner, vi virkelig venter på i 2017; den ene er, naturligvis, iPhone 7S/8 – den anden er Samsungs “come-back” telefon, Samsung Galaxy S8.

Rygterne om S8 har stort set floreret siden kort efter lanceringen af S7, og de er kun taget til efter Note 7 skandalen sidste år. Men hvilke features kan vi egentlig vente os af Samsungs nye flagskib? Vi har samlet rygterne her:

Buet skærm – kun buet skærm

De foregående modeller, Samsung Galaxy S6 og S7 kom begge i to versioner – en med, og en uden buet skærm. Denne gang bliver der ikke to forskellige, for alt tyder på, at Samsung helt dropper den “flade” udgave af S8, og dermed kun vil have en enkelt model i stedet for både en “almindelig” og en Edge version.

Beholder hovedtelefonstikket

Apple og HTC har allerede gjort det – droppet hovedtelefonstikket. Til stor irritation for nogen, men formentlig en logisk konsekvens af, at stort set alt peger imod en trådløs fremtid. Men Samsung virker ikke til at hoppe med på den galej sådan lige med det samme, for de fleste rygter peger på, at Galaxy S8 beholder stikket så du også kan bruge dine “gamle” hovedtelefoner i fremtiden.

Hastighed helt i top

Som det efterhånden er blevet en vane har Samsung naturligvis en ny processor i S8 – eller rettere, to nye processorer. Både en Qualcomm Snapdragon, formentlig 835 – og en ny udgave af deres egen Exynos processor. Begge vil være noget af det hurtigste, der nogensinde er set i en mobiltelefon. Dertil kommer formentlig 4 eller 6GB hukommelse, alt efter model. Samsung kunne godt vælge at gøre 64GB til standard i telefonen, hvilket også ville give dem en lille fordel i forhold til Apples 32GB minimum.

Fuld Android PC

En feature kaldet DeX skulle efter sigende forvandle en Galaxy S8 til en fuld Android PC – med muligheden for at tilslutte mus, tastatur og skærm. Det kan blive en alvorlig trussel imod både Microsoft og Apples monopol på området, hvis dette rygte holder stik – og det taler alt for, at det gør.

To Galaxy S8 modeller

Galaxy S8 ventes at komme i to størrelser – en almindelig og en “Plus” model – ligesom Apple gør det med deres modeller. Den almindelige ventes dog at blive meget større end Apples “lille” telefon, og have en skærmstørrelse på 5,7″ – og plus-modellen bliver decideret gigantisk med hele 6,2″. Der er en realistisk chance for, at der bliver understøttelse af Samsungs S Pen på i hvert fald den ene af modellerne, hvilket vil være Samsungs forsøg på at dæmme op for det hul, Note 7 skandalen har medført.

Alternativ lancering

Normalt lancerer Samsung deres nye topmodel på Mobile World Congress i Barcelona – men i år går der rygter om, at Samsung i stedet venter og lancerer Galaxy S8 på et særskilt event i New York i marts, altså efter MWC. Det kan der være to grunde til; Samsung vil være 100% sikre på, at der ikke er problemer med S8 (En ny Note 7 skandale ville nærmest være fatal for den store producent), eller de vil være sikre på, at de selv får 100% opmærksomhed ved deres helt eget event.

Om Torben Vognsen

Torben Vognsen
Grundlægger af magasinet iNPUT. Har en baggrund som producer og tilrettelægger i tv-branchen og har skrevet forbruger- og gadgetstof i en årrække for Jyllands-Posten, Komputer for Alle, Berlingske Tidende og BT. Er også fast gadgetekspert på TV2's Go' Morgen.

Se også

S8

Fem fede features på Samsungs nye S8 vi glæder os til!

Samsungs nye flagskib er sat i søen og mens vi venter på, at den rammer …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *