×
Gadgets

Samsung Galaxy S9 er på vej – her er, hvad vi ved

Samsungs næste flagskib, Galaxy S9, bliver lanceret næste år - allerede i januar får vi formentlig et glimt af den nye topmodel

Samsungs næste flagskib hedder – ikke overraskende – Galaxy S9. Og Samsung arbejder lige nu på højtryk for at få telefonen klar til lancering – formentlig en gang i marts, men måske også før, for lanceringen af topmodeller fra alle de andre producenter – Huaweis Mate 10 Pro, OnePlus 5T og, ikke mindst, Apples iPhone X – har gjort at Samsung har mere end almindelig travlt med at få en ny topmodel ud, der kan konkurrere med de andre. Og svaret hedder altså Galaxy S9. Vi har samlet de rygter vi har kunnet finde fra analytikere og insidere.

Design

Forvent ikke nogen revolution her. Den største umiddelbare ændring vil formentlig være, at fingeraftrykslæseren vil blive flyttet til et mere praktisk sted. Der er dog enkelte rygter, der tyder på at S9 ikke vil nøjes med de to buede kanter, men faktisk vil få buede kanter hele vejen rundt – også i top og bund. Et andet, og ret usikkert rygte, taler om muligheden for, at Samsung vil “efterabe” Apple og lave en skærm, der fylder hele forsiden uden kanter i top og bund, og i stedet have en udskæring til kamera og andre sensorer. Rygtet stammer fra at Samsung har fået patent på netop sådan et design. Det er dog meget usikkert, om Samsung vil gå denne vej med designet – vi tror ikke på det.

Processor

Samsung har faktisk allerede afsløret deres næste generation mobilprocessor, kaldet Exynos 9810, og det er formentlig den, vi vil se i Galaxy S9. Den har en ekstremt hurtigt LTE chip, der vil understøtte downloads på 1,2 Gbit, hvilket hvis netværket ellers understøtter det, vil betyde at du vil kunne downloade en hel film i HD på under 10 sekunder. Det ville være den hurtigste telefon på mobilnetværket nogensinde.

Skærm

Her sker der nok ikke voldsomt meget. Samsung beholder formentlig de to størrelser: 5,2″ og 6,2″. De vil stadig være af AMOLED typen med buede kanter. Der vil dog formentlig være nogle forbedringer på farvepræcision og kontrast/lysstyrke.

Hukommelse

Mængden af RAM ventes at adskille sig imellem de to modeller: S9 vil have 4GB, Galaxy S9 Plus vil til gengæld blive udstyret med 6GB hukommelse. Der vil formentlig kun være en 64GB udgave, der dog har SD kortlæser, så den kan udvides med 256GB hukommelse.

Kamera

Her vil det være S9 Plus, der vil være den mest interessante, for den vil få et dual kamera setup ligesom de fleste andre topmodeller. Rygter fra Sydkorea taler om et kamera, der ligesom Sony’s X1 vil kunne skyde 1.000 billeder i sekundet og derfor kunne lave superslow. Der vil formentlig også blive forbedringer på eksempelvis lysfølsomhed – mens opløsningen forventes at forblive de samme 12MP på Galaxy S9 og ligesom på Note8 2 x 12MP på S9 Plus.

Alt det andet

S9 ventes at være født uden 3,5mm jackstik – ligesom de fleste andre topmodeller i øvrigt. Derudover skulle den få et nyt AKG brandet højttaler system, der skulle kunne levere en endnu bedre lydkvalitet. En ny udgave af DeX – Samsungs dock, der forvandler mobilen til en fuldblods computer – vil være redesignet, så telefonen skal ligge på den i stedet for at stå lodret. På den måde vil den kunne bruges som trackpad – og dermed kan man slippe for at investere i en mus og reelt kun skulle bruge en skærm og et tastatur.

Læs også: Anmeldelse – iPhone X

Læs også: Anmeldelse: OnePlus 5T

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.