ElbilerTophistorie

Schweiz truer med elbils-forbud i vinterperioden

Schweiz kan meget vel blive en af de første lande, der indfører et elbils-forbud i vinterperioden. Ifølge en artikel i avisen The Telegraph har embedsmænd i landet udarbejdet et forslag, der vil begrænse strømforbruget for at forhindre strømafbrydelser.

Schweiz er stærkt afhængig af vandkraft for at opfylde sine energibehov; omkring 60 procent af landets strøm kommer fra vandkraft. Produktionen aftager dog i vintermånederne. Landet importerer også elektricitet fra nabolandene Frankrig og Tyskland, som begge nu står over for en energikrise ligesom resten af ​​Europa på grund af Ukraine-krigen.

Schweiz forbereder sig altså på et muligt blackout. I henhold til forslaget planlægger landet at begrænse energiforbruget i bygninger og kan endda forbyde koncerter, teaterforestillinger og sportsbegivenheder.

Hvis situationen forværres, ønsker Schweiz at begrænse brugen af ​​elektriske køretøjer til kun nødvendige ture. Der er altså ikke tale om et decideret elbils-forbud. Blot at køre i dem. Præcis som der var bilfrie søndage herhjemme under oliekrisen i 1973.

Ud over det, involverer den schweiziske strømplan også foranstaltninger som at forbyde kryptovaluta-minedrift samt at slukke for rulletrapper.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.