×
TeknologiTophistorie

Se Kinas nye bevæbnede robothunde i aktion

Skræmmende video viser Kinas bevæbnede robothunde rekognoscere i hold og affyre deres maskinpistoler mod udvalgte mål.

Husker du Black Mirror-afsnittet Metalhead, hvor hovedpersonen jagtes af bevæbnede robothunde? Det er nu blevet skræmmende virkelighed. I sidste uge rapporterede Agence France-Presse, at Kina havde fremvist de våbenbærende robodogs under en 15-dages fælles militærøvelse med Cambodja, kaldet “Den Gyldne Drage”.

Nu har den statsejede tv-station China Central Television udgivet en video, der viser de skræmmende dræbermaskiner i action. I videoen, som kan ses herunder, ser man maskinerne rekognoscere i hold og affyre deres maskinpistoler mod udvalgte mål.

“Robotten kan tjene som et nyt medlem under kampoperationer i byområder,” siger en kinesisk soldat i den to minutter lange video. “Den kan udføre rekognoscering, identificere [fjenden] og ramme målet,” fortæller han videre.

Ifølge videoen kan de bevæbnede robothunde fungere i mellem to og fire timer på det batteri, der er indbygget i bugen.

Dræberhundene bærer modelnavnet Go2 og er produceret af det kinesiske firma Unitrees. Men de bærer en ekstrem lighed med robotten Spot fra den amerikanske robotvirksomhed Boston Dynamics. En robot der tidligere er testet herhjemme med lidt fredeligere formål for øje; nemlig det danske beredskab ved eksempelvis brand.

Ud over de bevæbnede robothunde viser videoen også kort klip af bevæbnede droner, der kan flyve ind og skyde på modstandere. Kort sagt: Kina har omfavnet moderne krigsførsel på en ny måde og ja, det ser skræmmende.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.