Teknologi

Siri hjælper amerikanere med at screene for coronavirus

Apples digitale assistent Siri er stille og roligt blevet opdateret med en ny funktion, der skal hjælpe brugerne med at screene for coronavirus.

Apple har helt uden postyr opdateret Siri i USA, så den kan hjælpe brugerne med at screene for coronavirus. Spørger en amerikansk bruger Siri, om vedkommende er ramt af coronavirus, præsenteres personen for et trin-for-trin-spørgeskema. Det skriver CNBC.

Den digitale assistent vil blandt andet spørge brugerne, om de oplever symptomer som feber eller åndedrætsbesvær – og opfordrer så til, at man undgår andre mennesker, hvis man lader til at være inficeret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Assistenten anbefaler også brugerne at kontakte 911, hvis symptomerne er ekstreme – og peger så brugeren mod App Store, hvor de kan hente såkaldte telehealth-apps, der tilbyder fjernkonsultationer hos læger.

Herunder har en amerikansk bruger delt en video af processen:

Herhjemme henviser Siri “blot” til Sundhedsstyrelsens hjemmeside, hvis man spørger, om man har coronavirus.

Apple og andre tech-virksomheder har i den seneste uge iværksat flere tiltag, der skal hjælpe med at kæmpe mod coronapandemien. Apple har doneret 15 millioner dollars, mens Google har lanceret en COVID-19 Hub der også er rettet primært mod amerikanske brugere.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button