×
Teknologi

Snup en selvkørende bus i London

Den ikoniske røde dobbeltdækkerbus forsvinder nok ikke fra Londons gader lige med det samme, men der eksperimenteres med et selvkørende, elektrisk alternativ. Senere i år sendes en række chaufførløse “pods” på gaden i London-bydelen Greenwich.

Greenwich er specielt udvalgt, fordi der er i forvejen er mange fodgængere og cyklister i bydelen. Hver pod kan transportere fire mennesker og skal fungere som alternativ til den øvrige offentlige transport.

I første omgang er der tale om et forsøg, der skal kortlægge omgivelsernes reaktion på pods’ene. Man kan tilmelde sig som forsøgsperson hos Gateway Project. Før og efter en tur vil man blive interviewet om sin oplevelse. Det er nemlig ikke teknologien, der er en udfordring, men hvordan brugerne vil tage imod den. Lignende pods bruges allerede i lufthavnen Heathrow med stor succes.

– Projektet giver offentligheden en chance for at opleve, hvordan det er at køre i et automatiseret køretøj og finde ud af, om de kan acceptere det som en service i byen, siger Nick Reed, der er direktør for Transport Research Laboratory, der står bag projektet.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.