×
Mobil og tablets

Sony Xperia Z3+

Sony har lanceret en opdatering til deres Xperia Z3. Den hedder Z3+, og der er tale om en god mobil med god ydelse. Men trods nogle enkelte forbedringer, har vi svært ved at se, hvorfor man skal bruge penge på at opgradere fra Z3 til Z3+. Det er også værd at bemærke, at der ikke er tale om en Z4. Derfor skal man heller ikke forvente en ny topmodel, men nærmere en mindre opgradering af Z3-modellen.

Lidt tyndere
Sony har fået med rette fået ros for designet på deres Z3 mobil, der kom på markedet sidste år. Ud med det firkantede look og ind med runde, stødabsorberende hjørner og lækre detaljer i aluminium. Dette design holder Sony fast i, så Z3+ er bestemt også en mobil, der er værd at se på. Telefonen er blevet lidt mindre og lettere, og vejer nu 144 g og måler 146,3 × 71,9 × 6,9 mm.

Altid vandtæt
Som noget nyt har Sony gjort dataporten på Z3+ vandtæt. Så vi slipper for at skulle åbne eller lukke porte, når vi skal lade mobilen op eller når vi skal tilslutte hovedtelefoner. Det er en rigtig god detalje, fordi sådan en lille plastik-flap bare er en smule sårbar. Ifølge Sony skal man lige sikre sig, at der ikke er en masse vand inde i data-porten, inden man sætter et kabel i. Sony har også kombineret SIM-kort læseren med microSD læseren, så man nu putter både SIM-kort og microSD kort i samme læser. Alt i alt giver det også et mere strømlinet design, så det kan vi godt lide.

Varmeproblemer lukker apps
Det kan ske, at en mobil bliver lidt varm, når man kører krævende programmer. Men vi har aldrig oplevet, at det sker så ofte, som det gør med Z3+. Her sker det for eksempel, når vi kører nogle af de forskellige fotoapps, krævende spil, eller når telefonen kører automatisk opdatering af mange apps. Det er endda nogle af Sonys egne, præ-installerede fotoapps, der er de værste syndere. For her får vi en advarsel om, at app’en slukker, hvis temperaturen i telefonen stiger. Og det sker meget hurtigt, når vi bruger augmented reality apps (Apps, der for eksempel kan få det til at se ud som om, der går en flok dinosaurer rundt på gaden). Så bliver telefonen meget varm, hvorefter kameraet slukker for at lade telefonen køle ned. Nogle gange sker det bare få sekunder efter vi tænder for en app, andre gange kan vi nå at skyde nogle fotos eller video, inden kameraet slukker. Heldigvis sker det ikke, når vi bruger kameraets auto-funktion, som nok er den de fleste brugere vil benytte sig af. Men det er stadig værk en alvorlig fejl, Sony skal have rettet op på i en fart, for det er synd at varmeproblemer skal trække ned for en ellers god telefon.

God ydelse og kortere batterilevetid
Selv om Z3+ altså ind imellem har problemer i varmen, så leverer den ellers en ganske god ydelse. Den er udstyret med en ottekernet 64-bit Snapdragon 810-processor og 3GB RAM. Hukommelsen er fordoblet i forhold til den originale Z3, så der nu er 32 GB intern lagerplads, som kan udvides med op til 128 GB på microSD. I vores benchmark-test af ydelse scorer den 51.000 point, hvilket er ganske fint. Den overgås dog af HTC M9 og Samsung Galaxy S6, hvor især S6 imponerer med en score på over 70.000 point. Så der er altså et stykke vej til toppen, når det gælder ydelse. Batterilevetiden er en smule kortere end på Z3, og hvis man kører mere krævende apps, falder den yderligere. To dages batterilevetid er svær at nå, men er da muligt, hvis man slår Staminia-batterispare tilsand til og holder sig fra krævende apps. I daglig brug fungerer telefonen dog hurtigt og præcist, så de fleste vil være godt tilfredse med ydelsen.

Flot skærm i fuld HD
For at spare på strømmen har Sony givet Z3+ en 5,2” IPS-skæm med en opløsning på 1920 × 1080 pixel. Det er lavere end nogle af de QHD skærme på 1440 x 2560 pixels, som andre topmodeller er udstyret med. Men så bruger den heller ikke helt så meget strøm højere opløsning. Og både video og fotos ser faktisk rigtig godt ud. Når vi ser film, sørger Sonys X-Reality for mobile indstilling for at levere et knivskarpt billede med virkelig god kontrast og dynamik.

Godt kamera – trods sammenbrud
Hovedkameraet er en genganger fra Z3. Det er udstyret med en 20,2 megapixel sensor og kan optage video i en opløsning på op til 4K. Frontkameraet er dog væsentligt forbedret og er nu udstyret med en 5 megapixel sensor i stedet for den 2,2 megapixel sensor Z3 er udstyret med. Så her får selfie-folket altså en væsentlig forbedring med i købet. Billederne bliver flotte og skarpe, men når ikke på niveau med Samsungs S6. De fleste vil uden tvivl opleve en forbedring af billedkvaliteten med Z3+, så Sony har bestemt klaret opgaven.

Konklusion
Det er lækkert, at Z3+ er vandtæt på den nemme måde. Vi får en god skærm, god ydelse og et kamera, der leverer god kvalitet. Alt i alt er der efter vores mening tale om små justeringer, der ikke for alvor kan retfærdiggøre en pris på 5.280 kr. Det hjælper, at der frem til 25. juni kører en kampagne, så man får et Sony-actionkamera til en værdi af 2.000 kr. med i købet. Men hvis man kun skal have telefonen, er prisen for høj. Så kan det langt bedre betale sig at købe en Z3 telefon, som vi har fundet til 3.350 kr. på Pricerunner.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.