×
ElbilerTophistorie

Svensk Tesla-konflikt spreder sig til Danmark

I sympati med sine kolleger går fagforeningen 3F Transport nu ind i den svenske Tesla-konflikt.

Siden oktober har den svenske fagforening IF Metall ligget i åben krig mod Tesla i et forsøg på at få selskabets svenske værksteder til at indgå overenskomst. Nu går den danske fagforening 3F Transport ind i den svenske Tesla-konflikt.

Dermed vil havnearbejdere og chauffører ikke længere modtage eller transportere Teslaer, der skal til Sverige. Der har tidligere været spekulationer, om Tesla ville levere deres biler til danske havne og transportere dem på lastbiler til Sverige, efter at svenske havnearbejdere blokerede for modtagelse af Tesla-biler i Sverige. Med sympatikonflikten er den model ikke længere mulig.

– Med sympatikonflikten går vi nu ind og lægger yderligere pres på Tesla. Vi håber naturligvis, at de kommer til forhandlingsbordet hurtigst muligt og tegner overenskomst, siger Jan Villadsen, formand for 3F Transport i en pressemeddelelse.

Forhandlingerne mellem svenske IF Metall og Tesla har stået på siden 2018. Men i slutningen af oktober udbrød der åben krig, da mekanikere på de svenske Tesla-værksteder nedlagde arbejdet. Nu har IF Metall så anmodet sin danske søster om hjælp.

Teslas Elon Musk har ved flere lejligheder erklæret, at han er “uenig i ideen om fagforeninger”. I et opslag på X har han kaldt den svenske konflikt for “sindssyg”.

– Selvom man er en af de rigeste i verden, kan man ikke bare lave sine egne regler. Vi har nogle aftaler på arbejdsmarkedet i Norden, og dem må man overholde, hvis man vil drive virksomhed her. Solidaritet er grundstenen af fagbevægelsen og strækker sig på tværs af landegrænser. Derfor tager vi nu de redskaber, som vi har, og gør brug af dem for at sikre kollektive overenskomster og retfærdige arbejdsvilkår, siger Jan Villadsen.

3F Metals indtræden i svenskernes Tesla-konflikt får umiddelbart ingen konsekvenser for Teslas danske forretning.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.