fbpx

 

 

 

 

Wearables

Tangram Factory Smart Rope

Smart Rope er et Bluetooth-udstyret sjippetov, der skal motivere til at tabe overflødige kilo.

Denne let overvægtige anmelder har fået fingrene i en ny gadget, der skal gøre det, om ikke nemmere, så i hvert fald sjovere at smide de overflødige kilo. Et smartphone-opkoblet sjippetov med indbygget LED-lys, der viser antallet af hop i luften foran dig. Er den pengene værd? Njaa … ærligt; så har den ikke just ansporet undertegnede til mere motion. Derimod har jeg fået ondt i tæerne …

Smart Rope er betragteligt tykkere end et standardsjippetov og det tager lidt tid at vænne sig til det. Tykkelsen skyldes 23 hvide LED-lys der er placeret midt på rebet. De lyser op når tovet svinges rundt og skaber et trecifret nummer, der viser antallet af hop, i luften foran dig. LED-lysene justeres automatisk af indbyggede sensorer, så du ikke behøver at hoppe sindssygt hurtigt for at få tallene til at vise sig – men det virker afgjort bedst, hvis du har lidt fart på rebet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Smart Rope har indbygget batteri og oplades via et mikro-USB-stik i det ene håndtag. Tangran hævder at en opladning giver dig 48 timers sjipning, men for at være ærlig har jeg aldrig kørt batteriet i bund.

Smart Rope
Pressebillede af Smart Rope og tilhørende apps.

Kompatibel med Apple Health

En fin detalje er, at anstrengelserne sendes til en smartphone og tæller med i det daglige motionsregnskab. Den er for eksempel kompatibel med Apple Health. Det gøres via app’en Smart Gym, der forbindes trådløst til sjippetovet og holder regnskab med hoppene. I vanlig stil skal der først indtastes højde, alder, vægt og dagligt aktivitetsniveau, hvorefter man kan bede den om at udregne det optimale daglige antal hop, alt efter ambitionsniveau. 

Følges de foreslåede programmer, låses der løbende op for såkaldte ”achievements” og derefter hårdere opgaver, præcis som man kender det fra spil. App’en har også et socialt aspekt med daglige hitlister og konkurrencer, man kan deltage i, så man kan teste sig selv mod andre brugere.

App’en er skruet godt sammen og er både simpel at gå til og lækker at se på. Den har endda en. Apple Watch-tvilling, hvor man kan starte træninger og blive præsenteret for enkle statistikker.

Svært at se tallene

Det tykke tov føles en smule klodset. Håndtagene er ganske behagelige at holde om og kuglelejer sørger for at rebet ikke snor, når det svinges rundt. Apropos svinge rundt, så vil jeg ikke anbefale at gøre det barfodet. Den fejl begik undertegnede – og min manglende teknik udi sjippetov resulterede i, at det tykke tov adskillige gange ramte mine tæer. Det går hårdt ud over motivationen, skulle jeg hilse og sige.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvad værre er, så er tovets primære gimmick – de lysende LED-lys – ikke synderligt velfungerende i bare normalt lys. Hvis rummet er mørkt, kan de dog ses, men i en dagligstue i dagtimerne er tallene stort set usynlige. Og hvor mange dyrker motion om nattten? Tangran lover at LED-lysene bliver forbedret via opdateringer, men i den eksisterende inkarnation, skal man i hvert fald ikke vælge Smart Rope på den baggrund.

Smart Rope er grundlæggende en god ide, men Tangrams udgave mangler raffinement. Giv mig et tyndere reb med mere velfungerende LED-lys – og klem prisen ned under 500 kroner – så kan vi tales ved.

Tangram Factory Smart Rope

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

669 kr.

En god ide, men udførelsen halter. Tovet er for tykt og LED-lysene virker kun i mørke.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button