Elbiler

Tesla åbner første Supercharger V3 i Europa

Tesla har åbnet for deres første Supercharger V3 i London, hvor heldige englændere nu kan oplade med op til hele 250 kW.

Teslas hurtigste oplader til elbiler – Supercharger V3 – er endelig kommet til Europa. Den første station med 16 ladepladser er blevet åbnet i London, hvor svineheldige englændere nu kan oplade med op til 250 kW. Det er mere end en fordobling i forhold til den udbredte anden generation, der leverer opladning på op til 120 kW.

Den første Supercharger V3 blev åbnet i USA i marts måned og siden er der kun blevet åbnet ganske få – og kun i USA. Man kan håbe på, at der nu er prikket hul på bylden, så vi snart får V3 flere steder på det europæiske fastland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Englænderen Robert Llewellyn var blandt de første til at bruge den nye ladestation i London – og han forevigede naturligvis hændelsen på Twitter:

Supercharger V3 gør virkelig en forskel for kompatible biler. Eksempelvis kan en Tesla Model 3 Long Range lade batterisaft til omkring 120 kilometers kørsel på bare fem minutter. En V3-oplader kan levere strøm, der svarer til 1.600 kilometers kørsel på en time.

I skrivende stund er der mere end 15.000 ladere i Supercharger-netværket, men de fleste kan ”kun” oplade med 120 kW – og det er kun Teslas egne biler samt Audi e-tron quattro-modellerne, der kan udnytte den hastighed, blandt de biler der er på markedet nu. Langt de fleste af de elbiler, der er på markedet i Danmark kan maksimalt oplade batteriet med mellem 40 og 77 kW.

En oversigt over Teslas Superchargere kan findes her.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.