×
Elbiler

Tesla åbner Supercharger der kan give op til 1.600km rækkevidde i timen

I forvejen var Teslas Superchargere hurtige - men nu får de endnu et boost

Den amerikanske bilproducent Tesla arbejder for tiden hårdt på at gøre det endnu mere attraktivt at bruge deres elektriske biler – blandt andet er deres Model 3 (Som vi anmelder i morgen) en af de mest populære elbiler nogensinde og sælger som varmt brød. Men dens – og stort set alle andre elbilers – svaghed er, at det tager for lang tid at oplade bilerne. Men det ændrer sig nu, for Tesla har netop åbnet deres første Supercharger version 3 som lover både flere watt og mere effektiv opladning.

250kW i timen

Den nye type lader kan levere hele 250kW i timen, hvilket er mere end en fordobling i forhold til de tidligere hastigheder på max. 120kW. Det er lykkedes for Tesla ved at ændre på kablet, der nu har fået vandkøling og ifølge Tesla er blevet væsentlig bedre isoleret. Derudover skulle kablet være blevet mere fleksibelt og lettere. En anden kæmpe fordel ved de nye Superchargere er, at hvis to biler deler en station halveres opladningen ikke – så begge biler vil blive ladet med fuld hastighed. Samlet set vil en Model 3 – som er den første, der vil kunne lades med den nye hastighed – kunne få ca. 100km øget rækkevidde på kun 5 minutter. Teoretisk set vil bilen kunne hive hele 1.600km. ud af opladeren på en time – og et almindeligt batteri på ca. 75kW vil kunne oplades til fuld kapacitet på under en halv time.

Mere effektiv opladning

Udover ladehastigheden er effektiviteten blevet bedre – i særdeleshed på grund af en softwareopdatering i bilen, der betyder at bilen ændrer batteriets temperatur så den er optimal til opladning når den ankommer til Superchargeren. Det kræver selvfølgelig, at man via navigationen fortæller bilen, at man er på vej til opladning.

Bliver rullet ud i andet kvartal

Den første Supercharger ligger i Fremont i USA, men vi kommer ikke til at se en opdatering af de danske Superchargere lige med det samme, desværre. Men udrulningen af de nye opladere begynder i andet kvartal, og Tesla lover at det kommer til at gå hurtigt. Både Model S, X og 3 får en softwareopdatering inden de kan bruge den nye oplader.

I videoen herunder kan du se, hvordan Tesla “sælger” den nye oplader.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.