fbpx

 

 

 

 

ElbilerTophistorie

Tesla klar med første danske Supercharger Version 3

Tesla klar med første danske Supercharger Version 3

Sidste år begyndte Tesla at rulle en ny type ladestandere ud i USA, version 3 af deres såkaldte Superchargers, der kan lade med op til 250kW. Nu er tiden så endelig kommet til, at danske Tesla ejere kan nyde samme høje hastighed – for den første Supercharger V3 er åbnet i Ikast.

Ny arkitektur giver højere hastighed

V3 er en komplet ny arkitektur med en maksimal effekt på 250kW og en direkte levering af strøm – som gør op med deling af strøm – giver V3 hurtigere opladningstider og vil derfor også være med til at nedbringe køen til laderne efterhånden som elbiler bliver mere udbredte. De “gamle” V2 ladere kan oplade med op til 150kW. Sidste år blev de opgraderet fra at kunne lade med 120kW, men selv de 150kW er intet i forhold til de 250kW der betyder ekstremt korte ladetider for de første ca. 50% af batteriets kapacitet. Efter det kan ladehastigheden falde ganske betragteligt, alt efter forholdende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Danmark prioriteres

Danmark er det fjerde land, og Ikast den syvende Supercharger station i Europa, hvor Tesla installerer den nye V3 Supercharging teknologi, som en tilføjelse til sit eksisterende V2 netværk.

V3 Superchargers i Europa vil supportere CCS adaptere og være tilgængelig for alle Tesla ejere. Model S og Model X ejere der bruger en CCS adapter vil få glæde af, at V3 ikke skal dele strøm ved ca. samme maksimale effekt som på V2 Superchargers. Den nye adapter kommer som standard med alle nye Model S og Model X og er tilgængelig som en opgradering for Model S og Model X ejere. Booking sker i Teslas app som vanlig.

2000 Tesla Supercharger stationer i verden

Sidste uge annoncerede Tesla sin åbning af Supercharger station nummer 2000 i verden. Tesla fortsætter altså ufortrødent med udbygningen af deres ladernetværk.

Du kan se Teslas ladenetværk her.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button