Elbiler

Tesla klar med Model Y et halvt år tidligere end lovet

Tesla fortæller, at de er klar til at begynde leveringerne af Model Y allerede i foråret – et halvt år tidligere end planlagt.

De første kunder får deres Model Y inden for få måneder. I ret brev til investorer fortæller Tesla, at de er klar til at begynde leveringerne af den kompakte SUV allerede i første kvartal. Det er et halvt år tidligere end ventet; da bilen blev præsenteret sidste år var målet “efteråret 2020”.

Ifølge Teslas website vil bilen være tilgængelig til marts. Den kommer i to udgaver; Performance og Long Range og sidstnævnte vil have en rækkevidde på op til 505 kilometer (WLTP), hvilket er 50 kilometer mere end der først blev meldt ud.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er endnu ikke danske priser på hjemmesiden, men i USA starter priserne for Long Range-udgaven ved 52.990 dollars, hvilket er en smule dyrere end Model 3 Performance (50.690 dollars), der sælges herhjemme for 505.000 kroner. Model Y Performance starter ved 60.990 dollars.

Selv om Model Y markedsføres som en crossover SUV, deler den omkring 75 procent af komponenterne med Model 3 sedan og de to biler meldes til at være ret ens. Model Y er dog både højere og længere – med plads til en tredje række sæder.

Tesla har samtidig præsenteret sit årsregnskab for 2019. Der blev solgt flere Teslaer end nogensinde før og firmaet omsatte for 24,6 milliarder dollars. Der er dog stadig røde tal på bundlinjen med et underskud på 862 millioner dollars.

Back to top button