×
ElbilerTophistorie

Tesla vil have hurtig opladning af Model 2

Billige batterier, der kan oplades hurtigt, er en vigtig komponent i den kommende Tesla Model 2. De udvikles sammen med CATL.

Verdens største batteriproducent CATL arbejder på billige batterier med hurtig opladning på vegne af Tesla. Det skriver Bloomberg News på baggrund interview med virksomhedens administrerende direktør.

Udviklingen af batterierne er en vigtig brik før Tesla vil lancere sin næste generations elbil, der går under navnet “Tesla Model 2”. En bil, der har som mål at få en pris på 25.000 dollars – altså lige under 200.000 kroner.

En model der er strategisk vigtig, så Tesla kan stå mod de billige elbiler fra Kina og en række europæiske bilproducenter.

– Der er altid plads til lavere omkostninger, alt efter hvad målet med 25.000 dollars-bilen er, siger Robin Zeng, administrerende direktør for CATL i interviewet.

Han bekræfter samtidig, at CATL skal levere maskiner til battericelleproduktion til Tesla fabrik i Nevada, da Tesla vil udvide sin batteriproduktion på fabrikken. Det er på Nevada-fabrikken, at produktionen af Model 2 er planlagt til at starte.

Sidst siger han, at Nevada-aftalen har lagt grunden til det fælles samarbejde med fokus op at forkorte ladetiden på batterierne.

– Nye forbedringer i især batteristrukturen skal føre til nye elektrokemiske fordele, der skal åbne op for hurtigere opladning, siger Robin Zeng i interviewet.

Model 2 – eller “Redwood” som den kaldes internt – er bekræftet i Teslas seneste Master Plan. Her oplyses det, at den skal forsynes med et 53 kWh stort LFP-batteri, der giver den en formodet rækkevidde på 350-450 WLTP-kilometer.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.