×
TeknologiTophistorie

Togrejser er dobbelt så dyre som fly i Europa

Det er mere end dobbelt så dyrt at vælge toget frem for et fly, når man skal rundt i Europa, viser ny rapport. Herhjemme er toget 58 procent dyrere.

Greenpeace har sammenlignet priserne på tog og fly på 112 ruter i Europa, og i snit må togrejsende betale dobbelt så meget som dem, der vælger flyet i stedet. Til og fra Danmark er togrejser 58 procent dyrere end flyrejserne, hævder Greenpeace.

Greenpeace har undersøgt seks ruter til og fra Danmark, og på de fem af dem var flyet altid billgere end toget. På den sidste rute, mellem København og Bruxelles, var prisen stort set den samme.

“Mens Europa forbereder sig på rekordhøje temperaturer, afslører en ny undersøgelse, i hvilket chokerende omfang folk i Europa opfordres til at flyve i stedet for at tage toget. Politik på EU-plan og nationalt plan har skabt en uretfærdig konkurrencefordel for klimaødelæggende flyselskaber,” skriver Greenpeace i rapporten.

Værst ser det ud på ruten mellem London og Barcelona, hvor en togbillet står i 384 euro. Vælger man et CO2-belastende fly i stedet, kan man slippe med at betale 13 euro.

Organisation skriver, at der aldrig har været så meget flytrafik i Europa som nu. I løbet af de seneste ti år har flyrejser været den hurtigst voksende kilde til CO2-udslip i Europa. Rapporten hævder, at forureningen fra fly er steget med 29 procent mellem 2009 og 2019.

Til og fra Danmark

Herunder de rejser som Greenpeace har undersøgt til og fra Danmark. Rejserne blev tjekket over ni dage indenfor tre tidsintervaller, og tallene der oplyses er et gennemsnit af disse.

  • Amsterdam – København. I gennemsnit var togbilletten 6 procent dyrere end flybilletten.
  • København – Stockholm. Togrejser var i gennemsnit 1 procent dyrere.
  • Wien – København. Flybilletter kan købes for 23 euro, mens toget koster i gennemsnit 163 euro.
  • København – Oslo. Toget er i gennemsnit 16 procent dyrere.
  • Berlin – København. I gennemsnit var det 77 procent dyrere at vælge toget.
  • København – Bruxelles. Nogenlunde samme priser på tog og fly.

Hele rapporten fra Greenpeace kan læses her (PDF, åbner i ny fane).

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.