×
Apple TV+Tophistorie

Tom Hanks sci-fi får premiere på Apple TV+

Tom Hanks sci-fi-filmen 'Finch' kører uden om biograferne og får premiere direkte på Apple TV+ til november.

For anden gang får en Tom Hanks film direkte premiere på Apple TV+ i stedet for i biografen. Sidste år var det filmen Greyhound og denne gang bliver det sci-fi-filmen Finch. Lige som Greyhound blev den købt af Apple under corona-pandemien, men nu er der altså kommet dato på den. Den vises fra 5. november.

Finch er en futuristisk fortælling om en tilbagetrukket robottekniker og hans to venner; hunden Goodyear og en robot, der spilles af Caleb Landry Jones, som netop er kåret som bedste skuespiller i Cannes. Sammen begiver de tre karakterer sig på en rejse tværs over et øde USA. Apple skriver om handlingen i sin pressemeddelelse:

“I Finch danner en mand, en robot og en hund en anderledes familie i et kraftfuldt og bevægende eventyr med en mands søgen efter at sikre, at hans elskede hund bliver passet, når han er væk. Hanks spiller rollen som Finch, en robottekniker og en af de få overlevende fra en katastrofal solbegivenhed, der har efterladt verden som en ødemark. Men Finch, der har boet i en underjordisk bunker i et årti, har opbygget sin egen verden, som han deler med sin hund, Goodyear. Han skaber en robot for at passe Goodyear, når han ikke længere kan. Da trioen begiver sig ud på en farefuld rejse ind i et øde amerikansk vest, stræber Finch efter at vise sin skabelse, der kalder sig Jeff, glæden og undren over, hvad det vil sige at være i live. Deres roadtrip er brolagt med både udfordringer og humor, da det er lige så svært for Finch at få Jeff og Goodyear til at komme sammen, som det er for ham at klare farerne i den nye verden.”

Den første Tom Hanks film, Greyhound, viste sig at være en stor succes for Apple. Apple deler ikke tal for sin streamingtjeneste, men websitet Deadline talte med kilder “tæt på Apple” og de hævder, at Greyhound havde lige så mange seere i premiere-weekenden, som en typisk sommerpremiere i biografen.

Om Finch kan leve op til den succes, må vi se til november. Men der er lagt masser af kræfter i filmen; instruktøren er den prisvindende Game Of Thrones-instruktør Miguel Sapochnik og manuskriptet er snittet af Ivor Powell, der tidligere har produceret både Alien og Blade Runner. Altså de originale gamle fra henholdsvis 1979 og 1982.

Der er i det hele taget lagt op til et spændende efterår på Apple TV+. Ud over Finch er der premiere på sci-fi serien Foundation, anden sæson af The Morning Show og, ikke mindst, et gensyn med Jon Stewart i The Problem With Jon Stewart.

Samtidig arbejdes der på et par svært interessante titler, der også får premiere på Apple TV+, nemlig Martin Scorseses Killers of the Flower Moon med både Leonardo DiCaprio og Robert De Niro på rollelisten, samt Joel Coens The Tragedy of Macbeth med Denzel Washington og Frances McDormand.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.