Elbiler

Toyota klar med solid-state batterier til elbiler næste år

Japanske Toyota vil være klar med solid-state batterier til elbiler til OL i Tokyo næste år. Det er to år tidligere end først planlagt.

Man må sige at japanske Toyota er dedikerede; i sidste uge meddelte selskabet at de fremover vil satse mere på elbiler og samtidig sætte turbo på tidsplanen, så halvdelen bilsalget skal være elektrisk om bare seks år. I forlængelse heraf fortæller Toyotas direktør for Research & Development, Shigeki Terashi, at også planerne om solid-state batterier til bilerne fremrykkes.

– Vi vil gerne kunne afsløre vores solid-state batterier for offentligheden allerede under OL i Tokyo i sommeren 2020, siger Terashi ifølge Motor Authority.

Det er en pænt aggressiv målsætning, da det hidtil har været meningen, at solid-state batterierne først skulle være klar omkring 2022. Toyota har heller ikke just været lun på rene elbiler tidligere, men har koncentreret sin energi om hybrid- og brintbiler.

Mere juice og hurtigere opladning

Solid-state batterier regnes for at være den naturlige arvtager for de nuværende lition-ion batterier. Solid-state batterier er mere sikre, da de bruger elektrolytter i fast form i modsætning til lition-ion, der er flydende og kan lække. Solid-state batterierne lover også (en kende) hurtigere opladning og mere kapacitet. Udfordringen er, at de endnu er vældigt dyre at producere i stor skala. 

Toyota gik i januar sammen med ligeledes japanske Panasonic i et joint-venture der skal producere batterier – deriblandt solid-state batterier.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.