×
TeknologiTophistorie

Vestager anklager Apple for at bryde DMA

EU og Margrethe Vestager er ikke færdige med Apple. I et interview anklager hun Apple for fortsat at bryde DMA lovgivningen.

Apple har åbnet iPhone for alternative App Store-butikker. De har skiftet Lightning ud med USB-C. De har også gjort det muligt for tjenester som Spotify og Netflix ikke længere behøver at bruge betalingsystemet i App Store til at tilbyde abonnementer gennem deres apps. Men det er ikke nok, mener den danske EU-kommissær Margrethe Vestager.

Apple overtræder fortsat Digital Markets Act, DMA, melder hun ud i et interview med amerikanske CNBC.

– Vi har flere udfordringer med Apple og jeg finder dem meget alvorlige. Jeg var meget overrasket over, at vi kunne have sådanne mistanker om, at Apple muligvis ikke efterlever reglerne, siger Vestager til CNBC.

Interviewet blev givet få dage efter at avisen Financial Times hævdede, at Bruxelles forebereder at sigte Apple for overtrædelse af DMA. Vestager ville ikke kommentere om rygterne er sande, men at der “forhåbentlig snart” kommer lys over sagen.

Skulle Apple i værste fald blive kendt skyldig i en overtrædelse af DMA, vil det betyde dagsbøder på op til fem procent af selskabets daglige omsætning. Altså dagbøder på adskillige milliarder kroner.

Præcis på hvilke områder Apple overtræder DMA oplyses ikke. Men specielt Spotify har meldt meget kritisk ud om de nye App Store-regler, som Apple indførte for at tækkes EU.

Læs mere om EU versus Apple:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.