ElbilerTophistorie

Videosmugkig på Polestar 5

iNPUT har været forbi Polestar for at se Precept-konceptbilen, der bliver til Polestar 5 inden for de næste par år.

Polestar Precept er på besøg i København i disse dage og iNPUT har været tæt på bilen. Precept er ikke alene interessant, fordi den viser hvor svensk-kineserne er på vej hen, den er et smugkig på hvordan Polestar 5 kommer til at se ud.

En af de mest modige designvalg på Precept kommer eksempelvis med over i Polestar 5. Nemlig den manglede bagrude. I stedet skal man bruge kameraer, når man vil se, hvad der sker bag bilen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

5’eren arver også en helt ny front fra Precept, uden de klassiske Polestar-kølerklodser og med opdaterede Thors Hammer-forlygter.

Under det velformede ydre vil Polestar 5 byde på en helt ny skræddersyet aluminiums-platform. Den gør ikke bare konstruktionen stærkere, end det tradtionelle svejsede design, men også væsentlig lettere. Dermed kan rækkevidden forøges uden at øge størrelsen på batteriet. En tredje fordel er, at produktionstiden kan skæres ned, da der er færre dele, der skal samles.

Polestar 5 får elektriske motorer på alle fire hjul og hele 884 heste i stalden. Den får et drejningsmoment på 900 newtonmeter. Der er endnu ikke nogen informationer om, hvor hurtigt den går fra 0-100, men vi tør godt antage at det bliver en kvik sag.

Hvad vi til gengæld ved, er, at 5’eren bliver baseret på 800 volt-teknologi, hvilket betyder at batteriet kan lades lynhurtigt op. Vi ved også, at den – ligesom Precept – vil være udrustet med en LIDAR-radar og at den vil blive en af de første biler på markedet med den nye, dybere Apple Carplay-integration.

Se Polestar Precept / 5 I videoen her …

Artiklen fortsætter efter annoncen

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.