ElbilerTophistorie

Volkswagen afslører roadmap: Elektrisk rugbrød kommer i 2023

Volkswagen har delt sine planer for elbiler i de kommende år. Her kan du se, hvad der er i vente efter ID.3 og ID.4'erne.

Volkswagen er nu adskillige måneder inde i sin elbils-offensiv. ID.3 kører allerede på gader og veje og den elektriske crossover ID.4 er lige på trapperne. Men hvad med fremtiden?

Det har Volkswagen CEO Ralf Brandstätter været meget åben om, i et interview med det engelske medie Autocar. Han fortæller ikke alene, at der kommer en stribe af biler fra ID.1 til ID.7, men han fortæller også om tidsplanerne.

Her er et overblik:

Volkswagen ID.5

Volkswagen ID.5
Volkswagen ID.5 (foto: VW)

I hælene på ID.4, der kører ud til forhandlerne i disse uger, kommer opfølgeren ID.5, der er en coupé version af ID.4’eren. Den forventes at blive tilgængelig i løbet af 2021 – og samtidig kommer der high-performance GTX-versioner af både ID.4 og ID.5.

Volkswagen ID.7

Volkswagen ID.7
Volkswagen ID.7 baseres på The Buzz-konceptet.

Det er mere end tre år siden at Volkswagen viste konceptbilen The Buzz frem for verden – og den bliver til virkelighed som ID.7 i løbet af 2022, fortæller Brandstätter. Han fortæller videre, at den får en 82 kWh batteripakke og en rækkevidde på omkring 400 kilometer. ID.7 vil både kunne fås med 7 sæder og 2 sæder og med enten to eller fire motorer.

[OPDATERING] Et andet engelsk medie, Autoweek, mener at vide, at ID.7 / The Buzz er skudt til 2023 eller 2024. Det er dog ikke officielt bekræftet.

Volkswagen ID.6

Volkswagen stationcar
VW ID. Space Vizzion (foto: Volkswagen)

ID.6’eren vil kunne fås i både sedan og stationcar-modeller. Sedan-udgaven var først luftet som VW ID Space Vizzion-konceptet og siden er der dukket både billeder og specs op. Bilen skulle egentlig være kørt på gaden allerede i slutningen af 2021, men Ralf Brandstätter fortalte allerede i slutningen af november, at den først kommer i produktion i 2023.

Ifølge Brandstätter kommer der både modeller med enkelt motor (baghjulstrukken) og dobbelt-moterer (firehjulstræk). De kommer også i GTX-udgaver.

Volkswagen ID.1 og ID.2

Volkswagen ID.1
Et bud på, hvordan en VW ID.1 vil kunne se ud (foto: Autocar).

På et punkt var Ralf Brandstätter mindre meddelsom, nemlig omkring de “små” ID.1 og ID.2 modeller. Han bekræfter dog at der udvikles en kompakt udgave af MEB-platformen, der på sigt kan give os elektriske udgaver af biler svarende til VW Polo og T-Cross. Der gættes på, at de kommer til at gå under navnet ID.2, mens ID.1 reserveres til en elbil i Up-størrrelsen.

Selv om rygterne tidligere har floreret om en ID.1/2-lancering i 2023 er den højest usikker.

Volkswagen ID.Buggy på pause

ID.Buggy

I 2019 blev de første koncepter af en elektrisk buggy, kaldet ID Buggy vist frem, men Brandstätter fortæller i interviewet, at udviklingen er blevet sat på pause på ubestemt tid.

”Nej, vi vil ikke lave denne bil. Vi havde en partner, men i sidste ende fungerede det ikke,” fortæller han Autocar, idet han henviste til et planlagt partnerskab med det tyske firma e.Go, der har indgivet konkurs, efter at salget af sin e.Go Life-bil skuffede.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.