ElbilerTophistorie

Volkswagen ID.3 er kommet til Danmark. Sådan da …

Nu kan Volkswagen ID.3 bestilles hos de danske forhandlere. Men der en hage: Den kan først prøvekøres i slutningen af september.

I dag er en stor dag for Volkswagen, der sætter sit store elektriske håb, Volkswagen ID.3, til salg – også hos de danske forhandlere. Tyskerne håber, at den lille elektriske bil kan blive lige så populær som boblen og Golf og skyde en tredje storhedstid igang for Volkswagen.

Men der er malurt i bægeret. Selv om bilen kan bestilles, så er der endnu ikke mulighed for at opleve bilen hos forhandlerne. Det bliver først muligt om to måneder, nemlig i slutningen af september, skriver Volkswagen.

Tyskerne har oplevet problemer udfordringer med udviklingen af bilens software og det har forsinket den. Volkswagen har allerede meddelt, at bilen sendes på markedet uden App Connect-funktion og uden det meget omtalte Augmented Reality-baserede head-up display. Disse funktioner vil blive aktiveret ”i starten af næste år” loves det.

Det faktum har dog tilsyneladende ikke skræmt køberne væk. I en pressemeddelelse fortæller Jürgen Stackmann, der er salgsdirektør for Volkswagen, at der har været stor interesse for at forudbestille bilen.

Volkswagen ID.3
ID.3’eren på Amagertorv i København.

– Vi er overvældede over, at så mange dedikerede pre-bookere har vist tillid til os og ID.3. Størstedelen af disse kunder har allerede bestilt deres Volkswagen ID.3 1st hos forhandlerne, siger Jürgen Stackmann, og fortsætter:

– Jeg er overbevist om, at ID.3 vil medvirke til, at den elektriske mobilitet nu endelig får sit gennembrud. ID.3 er den første model i den nye familie af ID.– elbiler, der allerede senere i år udvides med SUV’en ID.4.

Seks udstyrsvarianter

Volkswagen ID.3 kan bestilles i overvældende seks forskellige udstyrsvarianter, der alle er baseret på  ID.3 Pro Performance med 58-kWh batteri (nettobatterikapacitet), der giver en rækkevidde på op til 420 km (WLTP2). Elmotoren yder 204 hk og 310 Nm drejningsmoment, hvilket giver en acceleration fra 0 til 60 km/t på knap 3,4 sek.

Alle seks udstyrsvarianter er udstyret med en indbygget lader, der har en ladekapacitet på op til 100 kW, hvilket betyder, at det er muligt at ”tanke” 290 km rækkevidde på cirka 30 minutter. Alle modeller har et Discover Pro-navigationssystem ombord for at kunne blive guidet på en rækkeviddeoptimerende måde, Performance-opgradering (2 sek. hurtigere 0-100 km/t), adaptiv predictive fartpilot, varmepumpe og induktiv opladning.

  • ID.3 Life er den mindste model og prisen er på 319.995 kroner. Den er udstyret med et læderbeklædt multifunktionsrat med varme, Ambiente-belysning i 10 valgfrie farver og to ekstra USB-C-porte.
  • ID.3 Style til 349.995 kroner er udstyret med bla. Matrix-LED-forlygter, LED-baglygter med dynamisk blinklys, udvendigt Ambientebelysning mellem forlygterne, ”Play” og ”Pause” pedaler, Designsæder foran og et stort panoramaglastag med elektrisk solgardin.
  • ID.3 Business er en klassisk allrounder med Matrix-LED-forlygter og tonede ruder, samt bakkamera og nøglefri betjening til 349.995 kroner.
  • ID.3 Family byder på Matrix-LED-forlygter og stort panoramaglastag, 2-zoners ”Air Care”-klimaanlæg samt bakkamera og nøglefri betjening til 359.995 kroner.
  • ID.3 Tech får state-of-the-art head-up-display (via opdatering næste får) og et omfattende udvalg af assistentsystemer. Den kommer udstyret med Matrix-LED-forlygter, Travel Assist, Blind Spot sensor, Traffic Jam Assist, Area VieW og Emergency Assist, samt Head-up-display og ekstra højttalere til 389.995 kroner.
  • ID.3 Max til 389.995 kroner byder, ifølge VW, på “det maksimale inden for design, teknik, sport og komfort” og kommer med udstyrsdetaljer som elektrisk 14-vejs justerbart sæde med massage, progressivt styretøj samt undervogn med adaptiv affjedring og køreprofilindstilling.

I starten af 2021 vil ID.3-modelprogrammet bliver suppleret med en ny indstigningsmodel med 45 kWh-batteri og 330 km rækkevidde, en 150 hk-variant med 58 kWh-batteri samt en topmodel med 77 kWh-batteri og 550 km rækkevidde.

Ifølge Volkswagen bliver biler, der bestilles nu, leveret til danske kunder i oktober måned. Man kan læse flere detaljer om de forskellige varianter hos Volkswagen Danmark.

Volkswagen ID.3

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.