fbpx

 

 

 

 

Elbiler

Volkswagen starter egen produktion af elbils-batterier

Volkswagen fortæller i dag, at de så småt allerede er begyndt at producere egne batterier til deres elbiler i byen Salzgitter.

Over de næste ti år forventer Volkswagen at producere omkring 22 millioner elektriske biler, fordelt på 70 modeller. Hver af disse biler har brug for batterier, hvorfor den tyske bilproducent ser god fornuft i at lave batterierne selv – og i dag har de så meddelt, at de er klar til at begynde produktionen i meget lille skala.

”En pilotlinje til produktion af små serier af battericeller blev åbnet i Center of Excellence i Salzgitter i dag. Cirka 300 eksperter er involveret i udviklingen, tests og pilotering af innovative produktionsteknologier til produktion af lithium-ion batterier. I dette første trin investerer Volkswagen over 100 millioner euro i opsamling af egen udvikling og produktionskendskab,” skriver Volkswagen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ved at samle sin batterividen i Salzgitter forventer Volkswagen at akkumulere viden om både produktion og teknologi inden firmaet starter konstruktionen af en 16 GWh batterifabrik i byen næste år.

Tidligere har tyskerne annonceret et samarbejde med svenske Northvolt, et forholdsvis nyt firma startet af to tidligere Tesla-medarbejdere, der har arbejdet på Teslas Gigafactory 1 i Nevada. Northvolt har modtaget investeringer fra adskillige virksomheder – heriblandt også VW – til at bygge en kolossal batterifabrik i Sverige.

Aftalen mellem VW og Northvolt indeholder også muligheden for, at de to firmaer sammen skal bygge endnu en batterifabrik.

Volkswagen fortalte ved samme lejlighed, at de er i gang med at konstruere en fabrik der skal genanvende batterier i samme kompleks. Den forventes at blive operationel i løbet af 2020. Herunder billedder fra dagens åbning af batteriproduktionen i Salzgitter:

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button