×
Fremtidens HjemTophistorie

WiZ kan snart overvåge dit hjem

WiZ er kendt for sine produkter indenfor smartbelysning, men lancerer nu funktioner og overvågningskamera til sikring af dit hjem.

WiZ er en del af Signify-familien, der også huser Philips Hue. Hvor sidstnævnte nok stadig er storebroderen i den konstellation, så har WiZ senest været der hvor de nye funktioner er landet først. Herunder Spacesense-teknologien, som vi tidligere har testet, som benytter WiFi som bevægelsessensor.

Den teknologi har WiZ taget med over i kategorien for sikring af hjemmet. En ret oplagt videreførelse, der gør at brugeren slipper for sensorer rundt i hjemmet, men blot kan bruge sine eksisterende (WiZ)-lyskilder.

Via en ny funktion i WiZ-app’en (iOS/Android) kan man sætte sin tilstedeværelse. Derefter vil sensorerne, altså dine lyskilder, give dig besked ved ubudne gæster, så du kan tage affære. Samtidig giver funktionen mulighed for at simulere at du er hjemme, via lyset. Et punkt som statistisk set er medvirkende til at nedsætte risikoen for indbrud.

Danny Lousberg, Head of Software Product Management, “Vi ved alle, at lys spiller en utrolig vigtig rolle for at få os til at føle os trygge i vores eget hjem. WiZ har sammensat den første fuldt integrerede løsning til monitorering af dit hjem, der kombinerer intelligent belysning, SpaceSense og kameraer på en enkel måde.”

WiZ indendørskamera

Foruden de nye funktioner til dine lyskilder, så lanceres også et nyt indendørskamera. Kameraet er udstyret med nattesyn og sikrer, at du kan se alt, selv i mørke. Nattesyn bliver automatisk aktiveret, når lysniveauet er lavt nok, og bruger infrarødt lys til at lyse området op. Kameraet kan også opfange pludselige høje lyde og sende notifikationer når lyde af vinduer, der knuses, eller lyde fra en brand- eller røgalarm opfanges.

Derudover byder kameraet på tovejs-lyd, billedbaseret bevægelsesdetektion, 120 graders synsvinkel, fuld HD-opløsning og plads til SD-kort. Via et valgfrit abonnement kan optagelserne gemmes i skyen, der kan opsættes zoner og private områder og starte manuelle optagelser.

Hvordan virker det så? WiZ beskriver det således: Forestil dig dette: Når du tager på ferie, aktiverer du ferie-indstillingen og simulering af tilstedeværelse, og i tilfælde af, at bevægelse registreres, vil både dine indendørs- og udendørs WiZ-lys blinke og gøre dine naboer opmærksom på uønsket aktivitet. Den registerede bevægelse vil udløse en notifikation på din telefon, så du øjeblikkeligt kan se direkte billede fra dit hjem i appen, samt tidligere optagelser i aktivitetsoversigten. Og voilà! Med WiZ Hjemmemonitorering ved du altid hvad der sker, selv når du ikke er hjemme.

Pris og tilgængelighed

  • WiZ indendørs kamera (fra anden halvdel af maj i Europa)
    • 669,95 kroner
  • WiZ Hjemmemonitorering startsæt (indeholder kamera samt lyskilder) (fra 15. juni i Europa)
    • 1.199,95 kroner
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.