×
ElbilerTophistorie

Xpeng lover: Ingen prisstigninger

Xpeng lover at fastholde sine nuværende priser på trods af EU’s nye toldstigninger, der træder i kraft fredag.

Den nye kinatold, der træder i kraft i morgen, får ingen indvirkning på Xpengs danske priser. Det lover den danske afdeling af Xpeng i dag.

“Lige siden de første meldinger om en potentiel toldstigning har Xpeng arbejdet hårdt på at finde en løsning, som vil bibeholde det momentum, som den grønne omstilling har i Danmark,” skriver selskabet.

Tidligere har selskabet meddelt sine kunder, at alle kunder – både dem, der har fået leveret en bil men også dem, der har bestilt og venter på deres bil – vil få deres biler leveret til den oprindeligt aftalte pris, uanset hvad. Det holder Xpeng stadig fast i. Men ydermere bibeholder de deres nuværende priser på trods af den nye toldstigning.

“Vi har en klar ambition og tro på, at man kan være en væsentlig bidragsyder til den grønne omstilling. Det skal ske ved at give kunderne en fremragende biloplevelse til en pris, hvor mange danskere kan være med,” skriver selskabet videre.

Med til historien hører, at Xpeng har samarbejdet med EU-Kommissionen og altså ikke er blandt de bilproducenter, der rammes hårdest af den nye kinatold. De “slipper” med 21 procent oven i de nuværende 10 procent, mens de hårdest ramte må betale en told på 37,6 procent plus de nuværende ti.

Ifølge Bilstatistik.dk ruller der 1.515 modeller fra Xpeng rundt på det danske vejnet. Heraf er størstedelen (1.351 styk) den store G9’er, der for nyligt fik et mindre facelift.

Tolden, der træder i kraft i morgen fredag, gælder i første omgang i fire måneder. Herefter skal det afgøres, om den skal være permanent.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.