fbpx

 

 

 

 

Features

6 store nyheder i watchOS 6

Selv om iOS 13 og opsplitningen af iTunes tog rampelyset, så er der lækkerier til alle os med et Apple Watch om håndledet. Her er 6 nyheder i watchOS 6.

Mens de store opdateringer til iPhone, iPad og Mac-computerne løb med al rampelyset, så kunne vi Apple Watch-brugere glæde os over, at der kommer masser af nye funktioner til vores ur, når watchOS 6 lanceres til efteråret. Her er fem væsentlige nyheder i den kommende opdatering – og en liste over det bedste af resten.

 

Artiklen fortsætter efter annoncen

App Store direkte på håndledet

App Store er løsrevet fra iPhone, så apps og spil fremover kan hentes direkte fra Apple Watch, uden at skulle omkring iPhone først. Det kan endda lade sig gøre at bede Siri (der i øvrigt har fået ny stemme) om at søge efter apps og installere dem. Ud over friheden betyder det også, at udviklerne nu får mulighed for at opfinde apps, der ikke er afhængig af, at der findes en iOS-udgave ved siden af.  

Apropos apps, så bliver det også muligt at lytte til lydbøger direkte fra uret — og læsestatus bliver naturligvis løbende opdateret, så du kan pause og fortsætte på enhver anden Apple-enhed (Watch, iPhone eller iPad).

 

Udvidet fitness-overblik

Sundhed og fitness har vist sig at være de salgsargumenter, der skubber flest Apple Watch over disken, så Apple har naturligvis proppet ekstra vitaminer i Aktivitet-appen i watchOS 6. Fremover vil man kunne få informationer om trends. Appen sammenligner de seneste 90 dages aktiviteter med hele årets aktiviteter og lader dig vide, om du er mere aktiv. Eller ej. Uret giver også gode råd til, hvordan du kommer tilbage på sporet, hvis du har taget en slapper.

Sundhed-appen er også blevet opdateret, så den nu viser ni væsentlige nøglefaktorer på forsiden. Du kan stadig selv definere præcis hvilke, der er væsentlige for dig. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

 

Tracking af menstruationscyklus

Viden om menstruationscyklussen kan hjælpe til større forståelse af kroppen. En ny indbygget app til Apple Watch, Cycle Tracking, giver kvinder mulighed for at logge vigtige oplysninger i forbindelse med deres menstruationscyklus og se den forventede tidsplan for deres næste menstruation og mulige fertilitetsperiode. Med den daglige logfunktion kan man hurtigt tilføje information relateret til menstruationscyklussen, bl.a. nuværende menstruationsperiode, mængde, symptomer, resultater fra ægløsningsprognoser og andre elementer af fertilitetssporing. Funktionerne bliver også tilgængelig på iPhone i appen Sundhed.

 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nye urskiver

Apple vil stadig ikke lade os lave vores egne urskiver, men i det mindste leverer de selv nye urskiver hver gang uret opdateres. I denne omgang udvider de med fem nye, nemlig Modular Compact, Solar Dial (billedet ovenfor), California, Gradient og Numerals.

Der kommer også nye Komplikationer – de små widgets, der viser info på urskiverne. For eksempel kan du få at vide, direkte på urskiven, hvor stor sandsynligheden er for regn i det område, du befinder dig.

 

Indbygget decibelmåler

wacthOS 6

At kunne bevare en god og sund hørelse påvirker livskvaliteten positivt, og undersøgelser har vist, at tab af hørelse er blevet forbundet med kognitiv tilbagegang. Med Apple Watch’ optimale placering på håndleddet hjælper Noise-appen i watchOS 6 brugerne med at forstå lydniveauet i omgivelser såsom koncerter og sportsbegivenheder, der kan påvirke hørelsen negativt. Når lydniveauerne ændrer sig, bevæger appens decibelmåler sig i realtid. Uret kan sende en notifikation, hvis decibelniveauet når 90 decibel, hvilket ifølge Verdenssundhedsorganisationen kan begynde at påvirke hørelsen efter fire timers eksponering om ugen på dette niveau.

 

Resten …

  • Den nye Lommeregner-app kan hjælpe med at beregne drikkepenge og dele regningen direkte på håndleddet.
  • Siri-søgninger kan vise websideresultater i fuldt format på Apple Watch.
  • Kompatibiliteten med Apple GymKit omfatter nu også producenterne Octane Fitness, TRUE Fitness og Woodway, der forbinder Apple Watch med mere kredsløbsudstyr i klubber rundt om i verden.
  • Den populære app Memoer er nu tilgængelig på Apple Watch.

Back to top button