TeknologiTophistorie

Aarhusiansk skole forbyder smartwatches

Risskov Skole i Aarhus har forbudt de yngste elever at bære smartwatches på skolen. De forstyrrer undervisningen.

Eleverne i 0. klasse på Risskov Skole i Aarhus må ikke længere bære smartwatches. Ifølge skolelederen kom “påfaldende mange” af de nye elever i skole efter sommerferien med et intelligent ur om håndledet. Og det forstyrrer altså undervisningen i en grad, så et forbud er nødvendigt, fortæller TV 2.

– Det er nyt, at de havde dem helt ned i 0. klasse. Det havde et omfang, som gjorde, at vi måtte kommunikere bredt ud til forældregruppen, for det gav udfordringer i undervisningstiden, siger Lene Brejnegaard, der er skoleleder på Risskov Skole, til TV 2.

Ud over at forbudet skal forhindre at beskeder og notifikationer forstyrrer undervisningen, skal det også sikre, at børnene ikke kommer galt afsted.

– Der er en hel række funktioner, børnene slet ikke kan se de vidtrækkende konsekvenser af. De kan tage og dele billeder i situationer, hvor børnene bestemt ikke skal afbilledes, siger skolelederen.

Hun fortæller videre, at forældrene har taget godt imod forbuddet. Og hos Skolelederforeningen bakker formand Claus Hjortdal også op om et forbud mod digitalt udstyr i skoletiden, fortæller TV 2.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.