×
Computere og tilbehør

Anmeldelse: Apple MacBook Air 2020

Den nye MacBook Air leverer forbedringer over hele linjen. Men det bedste er, at du får meget mere for færre penge.

Apples MacBook Air er den mest solgte af Apples computere – og med god grund; den har været en god blanding af nogenlunde ydelse, den er let at have med på farten og prisen har været rimelig. Den nye MacBook Air har god ydelse, den er stadig let at have med på farten, og prisen er blevet god. Derudover har den fået et par andre vigtige opdateringer i den nye version. Med andre ord er der endnu flere grunde til at overveje MacBook Air som din næste bærbare.

Design som vi kender det

Det er faktisk aldeles umuligt at se forskel på den forrige generation og den nye version af MacBook Air. Det er både godt og skidt – godt fordi det er en rigtigt pæn computer – skidt fordi der ikke er meget nyt over designet, og det begynder måske – for nogen – at virke kedeligt.

En rigtigt god ting er, at MacBook Air, på trods af det nye tastatur, der i teorien fylder mere, ikke er blevet hverken tykkere eller tungere. Og tastaturet er vigtigt, det kommer jeg tilbage til.

Hurtigere – meget hurtigere

En Geekbenchtest viser, at den nye MacBook Air banker den forrige generation – grunddigt, endda. Single core scoren er 1174, og multicore ender på 3101. Den forrige generation målte jeg til 743 og 1497 – så forskellen er enorm. Men det er kun processoren – hvad med eksempelvis spil? Der er ingen tvivl om, at MacBook Air ikke er en regulær spillemaskine – overhovedet. Men den nye Air har fået en ny og væsentlig kraftigere chip, og det gør virkelig en forskel. Jeg har prøvet flere spil, eksempelvis Xcom 2, der var helt uspilleligt på den forrige generation. Det kører helt acceptabelt på MacBook Air i 2020 versionen. Bevares, du skal ikke forvente 4K gaming eller ekstreme framerates.

Nyt tastatur gør kæmpe forskel

En af de ting, der har været kritiseret allermest på de nye Mac bærbare de seneste år har været tastaturet. Personligt har jeg ikke været specielt ked af selve “følelsen” i Apples butterfly tastaturer – men de har vist sig at være alt for modtagelige over for støv og rigtigt mange har haft problemer. Apple har lyttet til kritikken, og fra deres forrige MacBook Pro (som vi har anmeldt her) er det skiftet ud til et nyt design. Og selv om jeg som sagt ikke har været utroligt generet af det tidligere, må jeg indrømme, at forskellen er bemærkelsesværdig. Det er simpelthen bare væsentlig bedre end forrige generation på alle måder. Især må jeg overgive mig når det kommer til at bruge tastaturet til længere tekster. Denne anmeldelse er for eksempel skrevet på den nye MacBook Air, og det er en decideret fornøjelse.

Jeg er faktisk i øvrigt godt tilfreds med at der ingen touchbar er på Air modellerne – personligt bruger jeg det kun meget sjældent.

Mangler to porte

Apple har stadig “kun” fundet plads til de to USB-C porte på Air. Jeg kan fint leve med USB-C, men jeg kunne virkelig godt tænke mig to mere – eller i hvert fald, at de to blev placeret på hver sin side af computeren, så man kunne oplade “fra begge sider”. Som det er nu tvinges man til at fedte med at placere computeren så ledningen kommer ind på den rigtige side eller at køre ledningen rundt om computeren – og nej, det er ikke en kæmpe ting, men dog stadig en smule upraktisk. Jeg har dog anskaffet en USB hub (som der selvfølgelig snart er en test klar af) der klarer opgaven når jeg sidder på hjemmekontoret, så jeg kun behøver at koble en enkelt USB-C ledning til. Det fungerer upåklageligt, og det er fantastisk, at maskinen nu har så mange kræfter, at den kan levere 4K opløsning til min skærm uden brok.

Dobbelt op på hukommelse

Den forrige generation af MacBook Air var i grundkonfigurationen kun udstyret med 128GB hukommelse. Det er simpelthen ikke nok, især ikke når styresystemet nærmest æder halvdelen. Men de 256GB der nu er blevet plads til ændrer det fuldstændigt. I dag har mange placeret meget i skyen, og det er mest programmer der fylder i hukommelsen – og med 256GB løber de færreste tør. Bevares, skal du redigere 4K video går det hurtigt galt – men skal du redigere 4K video, er en MacBook Pro måske også mere det, du skal have fat i. I hvert fald går mængden af hukommelse fra “nærmest ubrugelig” til “acceptabel”.

Alt det, der ikke er ændret

Der er en del ting der ikke har fået en overhaling – udover de førnævnte USB-C porte. Først og fremmest er skærmen den samme – samme opløsning og, så vidt jeg kan bedømme, også fuldstændigt samme kvalitet. Men det er ikke skidt, for MacBook Air havde i forvejen en af de bedste skærme på markedet.

Der er desværre heller ikke tilføjet mere RAM, men det er muligt at opgradere – til en ganske voldsom pris. Jeg tror egentlig, det er de færreste der reelt har brug for mere end de 8GB RAM der er standard, men hvis du har – ja, så må du altså slippe hele 1.800 kr. Det er nærmest røveri, men desværre standard Apple priser.

Skal, skal ikke?

Hvis du har ventet lidt med at købe en bærbar fordi du vidste, at Apple ville opgradere noget af deres lineup her til foråret, så er det ikke en dårlig ide at investere nu. Den nye MacBook Air leverer glimrende ydelse til prisen, og selv om jeg absolut vil anbefale at du bruger de ekstra penge på at opgradere til 512GB udgaven med Core i5 processoren, så skulle jeg mene at den “billige” udgave også kan opfylde langt de flestes behov for en god bærbar. Og til 8.999 kr. (1.000 kr. mindre for studerende) er det et rigtigt godt køb.

Du kan læse mere om MacBook Air hos Apple.

Apple MacBook Air 2020

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Pris: Fra 8.999 kr.

MacBook Air 2020 er en opgradering der virkelig leverer på stort set alle måder - og endda til en billigere pris.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.