Anmeldelse: B&O Play Beoplay H4

Hold nu kæft, de lyder godt, de seneste hovedbøffer fra B&O Play. Selv om Beoplay H4 hører til på den billigere hylde i sortimentet – jeg vil ikke kalde dem decideret billige – har B&O Play formået at få signaturlyden fra de dyrere modeller med over på H4. Det er kræs. Til gengæld er der sparet andre steder for at få prisen presset ned.

Beoplay H4 er et sæt trådløse over-ear-hovedtelefoner, der – i modsætning til H9 som vi testede i iNPUT #44 – ikke har aktiv støjdæmpning. Faktisk kan H4 bedst sammenlignes med de efterhånden halvandet år gamle H7. Men designet er noget anderledes end på de næsten identiske H7 og H9. H4 er mere “ungdommelig” med to stofbelagte kabler, der hænger frit mellem kopperne og bøjlen, ligesom plastikdelene er blevet mere fremtrædende. Det får H4 til at fremstå knapt så eksklusiv som sine storebrødre – men om designet tiltaler er en smagssag. Personligt er jeg ret pjattet med stofkablerne, der giver H4 et helt personligt udtryk.

Behagelige – også i flere timer

Hver kop er pakket ind i det blødeste lammeskind, der gør hovedtelefonerne virkelig behagelig at bære. Bøjlen, der er af metal, er belagt med stof og læder, og med en kampvægt på bare 236 gram, er hovedtelefonerne relativt lette, så de er behagelige at bruge – også i flere timer ad gangen. Ærgerligt nok kan de ikke foldes sammen, så de fylder en del i tasken. Og nu vi har hånden nede i brokkassen, så har B&O Play undladt at putte et rejseetui i æsken.

Fænomenal lyd

Bag lammeskindet på kopperne gemmer der sig to relativt traditionelle 40 millimeter drivere, der efterhånden er standard i denne type hovedtelefoner. Men sikke dog B&O Play formår at udnytte driverne optimalt. Som nævnt er lyden simpelthen fænomenal. Til stort set alle genrer af musik. Der er masser af energi i bassen og samtidig er lyden detaljeret og klar. Vokalerne i Gregory Porters ‘Musical Genocide’ står sprødt i forgrunden og bassen i Ushers ‘Papers’ volder ingen problemer for H4. Kopperne gør også et anstændigt arbejde med at holde baggrundsstøj ude.

Det er ret fornemt, at B&O Play kan holde den høje standard, selv i produkter, som – i deres øjne – er fra nederste hylde. For jeg synes faktisk ikke, jeg kan høre forskel i lydkvaliteten mellem H4 og de noget dyrere H7, som hører til blandt mine favoritter. Der er udelukkende design, byggekvalitet, materialer og funktioner til forskel.

Spareøvelser

Der, hvor B&O Play, har skåret helt ind til benet, er på funktionerne. H4 har hverken aktiv støjreducering eller andre tricks. I modsætning til H7 og H9 er der heller ikke mulighed for at skifte batteriet, hvilket jeg synes er en fed feature; li-ion-batterier har den hage, at de bliver markant ringere efter bare et par års brug.

Beoplay H4

B&O Play har også skiftet touch-brugerfladen ud med tre knapper og det giver mig lidt udfordinger. Tænd/sluk-knappen dublerer både som play/pause-, frem/tilbage, bevar/afslut opkald og Siri/Google Now-knap. Det krævede lidt øvelse for denne anmelder at betjene – og jeg har ofte fået fat i Siri, når jeg ville slukke hovedtelefonerne. De to øvrige knapper håndterer volumen.

Juice til 19 timer

Der er også barberet en time af den angivne batterilevetid, så den er på 19 timer, til sammenligning med H7’erens 20 timer. Det er naturligvis ikke afgørende. Slet ikke, når H4 fint lever op til de lovede 19 timer.

Hovedtelefonerne er naturligvis kompatible med Beoplay-app’en til iOS, Android og Apple Watch, så man kan justere lyden til egne preferencer via den simple ToneTouch-equalizer. Det er også via app’en, at H4 holdes opdateret med den seneste software.

Ikke just billige, men …

Det er kun i Struer, at et sæt hovedtelefoner uden støjdæmpning eller andre teknologiske funktioner kaldes for billige. Det gør de altså ikke i iNPUT-bunkeren. To tusinde tre hundrede kroner er mange penge for et sæt Bluetooth-hovedtelefoner – også selv om lyden er så fremragende, som den er i Beoplay H4. Hvis du kan leve med designet og trykknaps-udfordringen, og har 2.300 kroner der brænder i lommen, så giv dem et lyt. Alternativt vil jeg anbefale at spare 800 kroner ekstra op og investere i Beoplay H7 i stedet. De har samme fremragende lydkvalitet, men du får et udskifteligt batteri, touch-betjening og bedre materialer med i købet.

B&O Play Beoplay H4

2.299
B&O Play Beoplay H4
8

Design

9/10

  Funktioner

  7/10

   Ydelse

   9/10

    Pris

    7/10

     Fordele

     • Helt fantastisk lyd
     • Behagelige at bruge
     • Unikt design

     Ulemper

     • Betjenings-bøvl
     • Batteriet kan ikke skiftes
     • Intet rejseetui

     Om Peter Engels Ryming

     Var med til at starte Danmarks første gadgetmagasin Gear i 2003 og var chefredaktør for magasinet indtil starten af 2009. Samtidig leverede han i en årrække test af forbrugerelektronik til EB. Har også været redaktør på den danske udgave af T3.

     Se også

     iPad Pro 10,5"

     Anmeldelse: iPad Pro 10,5″

     Apple opfandt stort set kategorien tablets med deres iPad i 2010. Her, 7 år senere, …