×
Bluetooth-højttalere

B&O Play Beoplay P2

Airplay, Chromecast, Spotify Connect og Bluetooth klemt ind i en stilfuld designerpakke – og med en bas, der kan gøre dig uvenner med naboerne

B&O Play har med Beoplay P2 lanceret sin hidtil mindste trådløse højttaler – og slægtskabet med den burgerformede Beo-play A1 fornægter sig ikke. Grillen er i perleblæst anodiseret aluminium og højttaleren kan bæres eller hænges ved hjælp af en læderstrop. P2 er udrustet med nøjagtig samme diskanthøjttaler som A1, mens mellemtoneenheden er specielt designet til P2.

Formen er rund og blød. Designer Cecilie Manz lod sig inspirere af en sten, forstås det på pressematerialet. Beoplay P2 er lavet i skarpt skårne og lækre materialer – og samlekvaliteten er, naturligvis, fristes man til at sige, ulastelig.

Helt uden knapper

Opmærksomme læsere vil måske allerede have bemærket på billederne, at der ikke kan ses en eneste knap på Beoplay P2. Den ene knap, den har, er placeret under bunden og camoufleret som et B&O Play-logo. Det er den, der tænder og slukker for højttaleren og aktiverer Bluetooth-parring. Alle andre funktioner – afspil, pause, besvar opkald, frem og tilbage – styres ved at gestikulere. Der er to muligheder; man kan trykke på grillen eller ryste med højttaleren.

Som udgangspunkt er højttaleren sat til ”remote”-funktionen, hvor et dobbelttryk starter eller stopper musikken, mens man skipper et nummer ved at ryste højttaleren. Men ved hjælp af Beoplay-app’en kan funktionaliteten ændres. Den kan omdannes til en alarm, der vækker med din musik (tryk for at snooze og ryst for at stoppe alarmen), den kan indstilles til at aktivere ToneTouch-equalizeren eller til funktionen ”Last played song”, der automatisk spiller musikken, hvor du sidst stoppede den.

Dobbelttryk på Beoplay P2 for at modtage indgående opkald, hvorefter indikatoren lyser grønt. Tryk på knappen, og hold den nede i to sekunder, eller ryst Beoplay P2 for at afvise eller afslutte et taleopkald.

Sig hej til Siri

Og så er der altså voice-funktionen. Takket være en indbygget mikrofon kan Beoplay P2 bruges til at kommunikere med Apples assistent Siri.

Den er dog ikke nogen hjælp, hvis man vil høre musik; gentagende forsøg på at få den til at spille Depeche Mode var ikke nogen succes, men det kan man dårligt klandre Beoplay P2 for – det skyldes Siris dårlige forståelse. Bedre går det med f.eks. noter eller beskeder der indtales – eller hvis man beder Siri ringe til personer i kontaktbogen.

Det er et smart betjeningssystem, B&O Play har lavet. Det eneste der ærgrer mig lidt er, at man kun kan aktivere én af funktionerne ad gangen – og så er der ingen mulighed for at styre volumen direkte på højttaleren. Det skal gøres via mobilen.

Kun en ting tæller

Men hvor smart betjeningen end er, så er der i sidste ende kun en ting der tæller: Lydkvaliteten. Beoplay P2 er en monohøjttaler. I stedet for to diskanter, til at levere stereo, har B&O Play byttet den ene diskant ud med en mellemtonehøjttaler – og resultatet er, at den klejne højttaler lever en imponerende fyldig bas. Præcis ligesom sin storebror Beoplay A1.

P2 klarer bastunge numre som Ushers Papers eller Gregory Porters Musical Genocide helt uden forvrængning. På sidstnævnte klarer den også at hive Porters smukke vokal helt frem i lydbilledet. P2 formår også at levere masser detaljer i de høje mellemtoner og i diskanten. Selv dræber-diskanten i Michael Jacksons Billie Jean mestrer Beoplay P2.

Det er – undskyld sproget – fan’me imponerende, hvad B&O Play klemmer ud af en højttaler i den størrelse. Hvor andre højttalere i denne størrelse ofte fejler, så lyder Beoplay P2 aldrig mudret eller udefineret. Bevares, det er ikke hifi, men vi har aldrig hørt en højttaler i denne størrelse lyde så godt.

Den perfekte partner i parken

Ja, så er der jo prisen. Det er ikke svært at finde en billigere Bluetooth-højttaler på markedet, for 1.199 er trods alt en slags penge. Men tages de lækre materialer, den smukke samlekvalitet, intelligent betjening med masser af funktioner – og så en lyd, der er bedst i klassen, med i regnestykket, så virker det pludselig ikke længere som voldsomt dyrt.

B&O Play Beoplay P2

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

1.199 kr.

Beoplay P2 er med sine ti timers batterilevetid den perfekte partner, når du hygger med vennerne i parken. Og du vil med garanti høre rosende ord for både lyd og design.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.