×
AnmeldelseComputere og tilbehørMobil og tablets

Anmeldelse: HP Elite x3 Lap Dock

HP’s x3 Elite er klart den bedste Windows-mobil på markedet. Og ikke kun fordi, markedet er ganske lille – det er en fremragende mobil, der kun begrænset af styresystemet. Derfor er det heller ikke underligt, at HP har satset, der hvor Windows 10 Mobile er bedst: Produktivitet og sikkerhed.

Bærbar uden hjerne

Lap Dock ligner en lille lækker bærbar, men adskiller sig på et par ret væsentlige punkter. Der er ingen harddisk, ingen CPU og ingen RAM. Det vil sige at for sig selv, så kan den ikke meget. Men du kan nemt tilslutte en Windows-mobil enten trådløst eller med det medfølgende kabel og så har du pludselig fuld laptop-funktionalitet drevet af din mobil. Og når du klapper lap dock sammen, så er der intet gemt på den, hvilket betyder, at sikkerheden er i top.

I stedet for de ”manglende” komponenter, er der blevet plads til et rimelig stor batteri.et godt tastatur og en stor velfungerende pegeplade. Der er også blevet plads til tre USB-C-porte. To til at tilslutte ekstraudstyr eller til at oplade Lap Dock selv og så en, der kan tilslutte din Elite X3 direkte og oplade den imens (45 watt). Skærmen er fin med en standard HD-opløsning (1920×1080) og de 12,5 tommer går næsten helt til kanten på den lille bærbare.

Som en elegant ultrabærbar

Der er også blevet plads til et par integrerede B&O-højttalere, der leverer en ganske hæderlig og høj lyd i forhold til Lap Docks lille størrelse. Perfekt til at levere lyden til en præsentation med Lap Dock i centrum. Med en vægt på 1 kilo er Lap Dock ikke så lille, som den kunne være, men svarer nogenlunde i design og udseende til en elegant ultrabærbar. Men klart en i den bedre ende – f.eks. er tastaturet en fornøjelse.

Lap Dock fungerer fortrinligt i samarbejde med Elite x3-mobilen, og man kan sagtens forledes til at tro, at man arbejder på en rigtig bærbar. De begrænsninger, man trods alt oplever, skyldes mere Windows 10 Mobile og Continuum – f.eks. kan man ikke åbne flere vinduer side om side og den slags, man er vant til i Windows. Jeg oplevede også flere gange, at mus eller tastatur ikke ville, så jeg måtte bruge telefonens. Men lover Microsoft, at det bliver bedre med en senere opdatering.

Lagger på den trådløse forbindelse

I forhold til hastigheden, så oplever man tydeligt lag, når telefonen er tilsluttet trådløst. Om det generer afhænger nok af, hvor fintfølende man er, og hvad man arbejder med – vi foretrak klart at koble til med kablet, hvilket også sikrer, at telefonen havde max strøm, når det var tid til at pakke sammen og gå videre.

På trods af, at der er blevet plads til et større batteri, så er batteritiden ikke imponerende. HP lover 6 timer ved en trådløs forbindelse og 7 timer og 10 minutter, hvis den er kablet. Men det er selvfølgelig under optimale arbejdsbetingelser og uden at telefonen oplader. En lidt skidt detalje er, at Lap Dock ikke har nogen form for hurtigladning ud over den normale USB-C-opladning. Det betyder, at hvis telefonen er koblet til, og du laver processorintensivt arbejde, så vil din Lap Dock stadig tabe strøm, selvom den sidder i stikkontakten.

Det perfekte rejse-alternativ

Elite x3 Lap Dock har måske nogle småproblemer, men alt i alt er der tale om et kvalitetsprodukt. Står valget mellem mobil + Lap Dock eller en rigtig bærbar, så bør den bærbare stadig vinde. Men som et ekstra værktøj, når man er på farten, så er Lap Dock fortrinlig. Den fungerer perfekt, hvis man lige skal tjekke Excel, Word eller finpudse et oplæg, men bør nok ikke være førstevalg, hvis en stor rapport skal skrives fra bunden. HP forestiller sig da også, at en virksomhed f.eks. køber et antal, som de ansatte så bare kan tage, når de går ud af døren – i modsætning til en bærbar kræver lap dock ikke opsætning, og fordi den intet gemmer, så er det også ligegyldigt, hvem der benytter den.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.