×
Hovedtelefoner

Anmeldelse: Huawei FreeBuds 3

Huawei FreeBuds 3 er Android-alternativet til AirPods, komplet med trådløs opladning, aktiv støjdæmpning og nærmest identisk design.

Lad os få klaret elefanten i rummet: Ja, designet på Huawei FreeBuds 3 er som et forvrænget ekko af Apples AirPods, i særdeleshed den anden generation af sidstnævnte. Huawei har adopteret det ellers så mobbede ”tandbørstehoved”-design og endda gjort stangen længere. Selv metalbunden har Huawei imiteret.

Det kan man så mene om, hvad man vil, men det er da en klar indikation af, at Apple har lavet et design, der grundlæggende fungerer. Personligt synes jeg Apple har klaret den bedre; FreeBuds 3 er lidt større og lidt mere klodsede – og det gælder både selve hovedtelefonerne og etuiet, som Huawei har valgt at gøre rundt i stedet for kvadratisk.

Når det er sagt, er FreeBuds 3 bestemt ikke grimme – og der er heller ikke sparet på hverken materialer eller samlekvalitet. De mærkes virkelig robuste og låget på etuiet føles lækkert, når det åbnes og lukkes. Hovedtelefonerne er nemme at få op og hjælpes sikkert tilbage igen ved hjælp af en magnet. Jeg er også stor fan af, at Huawei har udrustet etuiet med USB-C som et kablet alternativ til trådløs opladning.

Propperne sidder ganske okay i mine øren – jeg kan både ryste med hovedet og hoppe uden at de falder ud. Men det er givetvis et af de store spørgsmål inden du køber dem. Har du mulighed for at prøve dem først, vil det være optimalt. Ikke alle er trygge ved, at de ikke kan mases fast via memoryfoam eller lignende.

Ineffektiv støjdæmpning

På trods af, at de de egentlig sidder godt i ørerne, er den aktive støjdæmpning ikke voldsomt effektiv. FreeBuds 3 kan måske nok dæmpe noget støj – op til 15 dB siger Huawei – men den kan bestemt ikke fjerne støjen helt. Jeg havde ikke mulighed for at prøve dem af i et fly i testperioden, men både på gaden og i bilen var resultatet det samme; støjen omkring mig kunne tydeligt høres. Her er Sony WF-1000XM3 stadig uovertrufne – og selv Libratone Track Air+ gør det faktisk mere overbevisende. I må tilbage til tegnebordet, Huawei, for lige nu er funktionen nærmest kun til pynt.

Klik for større.

Der er også et par andre mangler, der bør rettes op på, men den burde kunne klares ved hjælp af software. Selv om det er muligt at trykke på høre eller venstre prop, for at aktivere funktioner, er det ikke muligt at skrue op eller ned for volumen direkte på hovedtelefonerne. Men hvad værre er, så kan man heller ikke besvare eller afslutte opkald direkte på hovedtelefonerne. Det er direkte dumt.

På skærmbilledet til højre ses de muligheder man har for at indstille “knapperne” i den gratis app, der bruges til at konfigurere FreeBuds 3. Apropos app’en, Huawei AI Life, så findes den udelukkende til Android, hvorfor FreeBuds 3 bliver nærmest ubrugelige til iOS-enheder. Fair nok; AirPods er heller ikke meget bevendt på Android – det er bare vigtigt at vide, inden man kaster sparemønterne efter et sæt, i forventning om, at man kan bruge alle funktionerne. Jeg testede i øvrigt hovedtelefonerne med min OnePlus 7T Pro (og en iPhone XS Max).

Blandede bolsjer

Lydkvaliteten er en pose blandede bolsjer. Til lydbøger og telefonopkald er den ganske udmærket. Diskant og mellemtoner er anstændige, men bassen er nærmest fuldstændig fraværende, hvilket i min ører gør FreeBuds 3 uegnet til musik. Det er det samme problem, som andre ”åbne” hovedtelefoner lider under – heller ikke AirPods går fri.

Huawei FreeBuds 3
FreeBuds 3 kan oplades trådløst eller via USB-C.

Som nævnt tidligere har FreeBuds 3 trådløs opladning. De understøtter Qi-standarden, så de kan oplades på samme plade som stort set alle telefoner med trådløs opladning. Pudsigt nok skal etuiet placeres med bagsiden opad, når de oplades. En lille LED-diode i bunden varsler om ladestatus.

Huawei lover at batterierne kan holde til fire timers musikafspilning – og i alt 20 timer, hvis ladeetuiet tages i ligningen. Det er lidt mindre end hos konkurrenterne, men rigeligt til at holde mig ved musik i flere dage uden at skulle tænke på at lade etuiet op. 

Et par positive detaljer; Bluetooth-forbindelsen til telefonen virker klippestabil. Ikke engang gennem vægge, hvor jeg normalt oplever udfald, var der problemer. FreeBuds 3 er også IPX4-certificeret, så de kan bruges i træningsrummet eller på løbeturen – men ikke i svømmehallen, da de ikke tåler at komme under vand.

iNPUT mener …

Huawei FreeBuds 3 er grundlæggende et sæt udmærkede hovedtelefoner til en rimelig pris, men de imponerer ikke just. Lydkvaliteten er ikke til de musikalske og hovedtelefonerne lider af et par dumme mangler, hvoraf muligheden for at besvare opkald uden at skulle hive telefonen op ad lommen, er den værste. Den kan heldigvis rettes med en opdatering. Spørgsmålet er, om den mangelfulde aktive støjdæmpning også kan det?

Huawei FreeBuds 3

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

1.249 kr.

Huawei FreeBuds 3 imponerer ikke. Den aktive støjdæmpning er ineffektiv og de lider af et par direkte dumme mangler.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.