TophistorieWearables

Anmeldelse: Huawei Watch GT 2 Pro

Hvis du vi have et fitness-ur, der også kan bruges med skjorte, er Huawei Watch GT 2 Pro et godt valg. Men det er ikke et smartwatch.

Huawei Watch GT 2 Pro er ikke et smartwatch. Det gjorde Huawei meget ud af at fortælle os anmeldere, da vi fik udleveret testeksemplaret. I stedet anser Huawei det selv for et moderigtigt fitness-ur med visse smartwatch-funktioner. Det er nok meget klogt ikke at oversælge Huawei Watch GT 2 Pro, ikke fordi det er noget skidt produkt, overhovedet, men fordi der stadig er meget, meget langt op til Apple Watch når det handler om muligheden for at udstyre uret med nye funktioner via eksempelvis apps.

Der findes simpelthen ikke nogen ur-lignende wearable, ud over Apple Watch, der kan håndtere eksempelvis det intelligente hjem. Her er Android og de øvrige konkurrenter stadig langt væk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Huawei Watch GT 2 Pro er opfølgeren til sidste års Watch GT 2, som du kan læse vores anmeldelse af her, og den skal være det moderigtige alternativ til andre fitness-ure. Så hvis du eksempelvis finder urene fra Garmin lidt for specielle til hverdagsbrug, så er det GT 2 Pro, du bør kigge mod. Prisen er en anden væsentlig parameter; Huawei Watch GT 2 Pro kan købes markant billigere end de ofte dyrere fitness-konkurrenter fra det amerikanske firma.

Prisen har dog ikke indflydelse på urets visuelle kvaliteter – eller på materialerne, for den sags skyld. Urkassen er fremstillet af titanium, der både er holdbart og let og skærmen er beskyttet af safirglas. Anmeldereksemplaret er udstyret med en urrem af ægte læder.

Samlekvaliteten er også lige i vinkel, uret føles ret eksklusivt og vil snildt kunne bruges sammen med både løbetøj og skjorte. Med en diameter på 46,7 millimeter er det dog et relativt stort ur, der nok vil passe bedst på håndled, der er tykkere end undertegnedes. Der er ikke meget unisex over GT 2 Pro.

Fronten domineres af en 1,39 tommer stor AMOLED-skærm med en opløsning på 454 x 454 pixels og med always-on-funktion. Den er dog som udgangspunkt slået fra, for at spare på batteriet. Men det kan ændres i indstillingerne. Skærmen er flot og skarp, men farverne er lidt for neon-agtige til min smag.

Positivt er det, at Huawei har fået rettet visuelle blundere fra GT 2’eren, så den nu viser hele tekster i menuerne. Ærgerligt er det, at de ikke har fået oversat samtlige urskiver til dansk (se billedet ovenfor, hvor både måned og ugedag fortsat er på engelsk). Det går i øvrigt igen i Huawei Sundhed app’en, der bruges til at håndtere uret på Android-enheder; her er der også overskrifter og vendinger på engelsk i en ellers dansk oversættelse. Det er noget sjusk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Irriterende er det også, at uret ret nemt mister forbindelsen til telefonen. I løbet af testperioden blev forbindelsen afbrudt mindst en gang om dagen, hvilket betyder, at uret ikke henter informationer – såsom vejret – fra telefonen. Det er nemt at oprette forbindelse igen via Sundhed app’en, men derfor irriterer det alligevel.

Skabt til fitness

Som nævnt er er der ikke meget smartwatch over Huawei Watch GT 2 Pro. Uret kan vise notifikationer fra telefonen og man kan foretage og modtage opkald via den indbyggede højttaler, der har rimelig høj volumen. Men det er også det. Der er ingen muligheder for at installere apps fra tredjepart, eksempelvis Philips Hue.

Uret kan dog lagre og afspille musik fra de indbyggede 4 gigabyte lagerplads, eller fungere som fjernbetjening til mobiltelefonen, men der er ingen mulighed for at offline-synkronisere Spotify eller andre tjenester. Der er heller ikke kontaktløs betaling eller digital assistent i uret.

Fokus er helt tydeligt på fitness-funktionerne. Uret understøtter mere end 100 (!) forskellige typer af træning, der er indbygget GPS og pulsmåleren holder også øje med SpO2-iltmætningen i blodet – altså den funktion, som var det store nyhed på Apple Watch Series 6.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Huawei Watch GT 2 Pro
Menueksempler fra appen Sundhed.

Faktisk kan Huawei Watch GT 2, med den seneste firmware-opdatering også måle VO2 Max – altså maksimal iltoptagelse – og restitutionstid. Du kan dog ikke se disse på selve uret, som du kan på Garmin-enheder.

Huawei har også sørget for et væld af forskellige ‘Anbefalede forløb’, altså guidede træningsplaner og -sessioner, fra 5 km træningsplan til en fuldfed marathontræningsplan.

Søvn og stress

Livsstil er i det hele taget i højsædet. Huawei Watch GT 2 Pro måler også bærerens søvnkvalitet og stress-niveau. Sidstnævnte foregår løbende og baseres på en række forskellige parametre som uret måler. Søvnkvaliteten håndteres af den såkaldte TrueSleep-funktion og den er voldsomt udspecificeret, som det kan ses på billedet herunder …

Huawei Watch GT 2 Pro

Søvn-funktionen giver rigtig god mening, fordi batterilevetiden på Huaweis ur er lang. Holder man sig fra always-on og andre batterisugende funktioner, kan uret klare sig i op til to uger mellem opladninger. Min erfaring er, at uret skal oplades hver femte-sjette dag, hvis man bruger dets funktioner mere aktivt. Det er ret godt, set i forhold til andre ure.

Opladning foregår trådløst via Qi og der er, naturligvis trådløs oplader med USB-C i æsken. Men opladningen er en kende langsom; det tager omkring tre timer at lade det op.

iNPUT mener …

Validiteten af de forskellige målinger opfatter jeg som relativt god. De parametre, jeg har kunnet sammenligne direkte med Apple Watch, har været stort set identiske. Jeg må dog med skam meddele, at jeg ikke er nogen trænings-smølf, så de avancerede fitness-målinger er jeg hoppet let og elefant hen over.

Huawei Watch GT 2 Pro er helt uden diskussion et interesant ur, hvis du leder efter et avanceret fitness-ur. Det er et designmæssigt pænere alternativ til Garmins fitness-ure, hvis du vil kunne bruge uret til mere end bare træning. Samtidig er det, med en vejledende udsalgspris på 2.300 kroner, væsentlig billigere end pro-urene fra Garmin, men har alligevel masser af features. De skal bare ikke forvente at få et smartwatch.

Huawei Watch GT 2 Pro

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

2.299 kr.

Huawei Watch GT 2 Pro er et godt alternativ til de væsentligt dyrere pro fitness-ure fra Garmin. Men perfekt er det ikke ...

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.