fbpx

 

 

 

 

Mobil og tabletsTophistorie

Anmeldelse: OnePlus Nord 2 – perfekt balance mellem pris og ydelse

OnePlus har endnu en gang truffet alle de rigtige valg – og fravalg – med OnePlus Nord 2, der afløser sidste års overraskelse.

Hovedkameraet tager ganske anstændige billeder. Den indbyggede optiske billedstabilisering hjælper mod rystelser og detaljerne er faktisk rigtig gode (se peg-og-skyd-billedet nedenfor). Detaljerne ryger naturligvis, når man bruger ultravidvinklen med lavere opløsning, men sådan er det.

Til gengæld klarer kameraet det rigtig godt med den digitale zoom på 2x, da de 50 megapixel har rigeligt at give af. Der er også mulighed for 5x (digital) zoom, men det vil jeg ikke anbefale.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Man kan dog diskutere om OnePlus er lidt for farveglad i efterbehandlingen – se eksempelvis peg-og-skyd-eksemplet, hvor den røde ring på ’10 ton’-skiltet er ved at eksplodere og det blå metal på bygningen nærmest ligner plastik. Der er også en tendens til, at kanter og hjørner ser lidt for ‘skarpe’ ud. Det er vist et spørgsmål om smag og behag.

Billeder, taget i mørke, mister også mange detaljer. Billedet herunder er taget på normal-indstilling. Man kan naturligvis vælge at bruge nat-tilstand, men så ligner billederne nærmest dagslys.

Jeg har vedhæftet to eksempler på Nord 2’erens portrætfotos. Først var jeg dybt imponeret over dens evne til at skabe bokeh-effekt – tjek bare billedet til venstre, hvor kameraet har taget højde for alle de strittende hår. Farverne er dog udvaskede, så jeg prøvede indendørs – og her er bokeh-effekten lige så ringe som på de fleste andre kameraer (billedet til højre).

Et sted hvor OnePlus også har givet kameraet lidt ekstra glasur, er på videofronten. Der er kommet en ‘Film’-mode, hvor man får adgang til alle håndtagene, så man selv kan justere blænde, hvidbalance, ISO, etc., præcis som i foto-kameraets Pro-tilstand. Det vil nok primært tiltale dem, der ved, hvad de laver, men det er en skønt at få muligheden.

Der er også kommet mulighed for at skyde video med bag- og frontkameraet på samme tid (se billede nedenfor). Så kan man … vise sin begejstring over det, man filmer?

Artiklen fortsætter efter annoncen

Overordnet set er kameraet ikke perfekt. Men det er godt til prisen. Du får stadig bedre kameraer i de dyrere modeller, men kameraet i Nord 2 har bestemt ikke noget at skamme sig over.

OnePlus Nord 2
Man kan optage video med bag- og frontkamera samtidig.

Batteriet under-performer

Batterilevetiden er faktisk mit eneste kritikpunkt. Det er ikke fordi batterilevetiden er direkte dårlig. Det er heller ikke fordi OnePlus Nord 2 er udrustet med en klejnt batteri. Tværtimod er det på 4.500 mAh, hvilket er det samme som OnePlus 9 Pro og dermed burde være alt rigeligt til både skærm og processor i denne kaliber. Alligevel oplever jeg ofte, at telefonen jamrer sidst på aftenen efter en dags almindelig brug. Svært mystisk. Måske er det processoren, der æder mere strøm end den burde?

Måske ved OnePlus også godt, den ikke er helt i vinkel. For de har i hvert fald sørget for, at Nord 2 kan lades op med Warp Charge 65, hvilket er dobbelt op i forhold til sidste års model. Det betyder, at batteriet kan fyldes 50 procent på omkring et kvarter og fyldes helt på lidt over en halv time. Og modsat både Apple og Samsung, så følger opladeren altså med i æsken.

iNPUT mener …

Det er ikke mere end en måned siden at kineserne sendte OnePlus CE på markedet. Nord 2 er, naturligvis, bedre på alle punkter. Er den så de ekstra 800 kroner værd? Ja. Det mener jeg bestemt. Du får simpelthen bedre materialer, samlekvalitet, skærm, processor og kameraer.

Artiklen fortsætter efter annoncen Disney+

Hvor CE kunne virke en kende blodfattig, så har de med Nord 2 ramt en ret god balance mellem pris og ydelse. Den kan håndtere spil uden at klage og tager ganske udmærkede fotos. Kan du leve med, at du muligvis skal have den forbi en oplader sidst på dagen, er OnePlus Nord 2 et ualmindelig godt valg fra mellemste hylde. I virkeligheden nok den bedste, du kan finde i dette prisleje.

OnePlus Nord 2

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

3.299 kr.

Batteriet drænes lidt for tjept, men ellers har OnePlus ramt en perfekt balance mellem pris og ydelse på Nord 2.

Tidligere side 1 2
Back to top button