×
BelysningTophistorie

Anmeldelse: Philips Hue Smart Button

Philips Hue Smart Button er i sandhed smart. Men den er ikke bedste venner med hverken Google eller Apple.

Philips Hue Smart Button er den mindste af Signifys kontakter til Hue-systemet. Den har faktisk været i handelen i mere end halvandet år, men af uransagelige årsager er den først kommet til salg i Danmark for nyligt. Det er sært, for det er en smart lille sag, der komplimenterer de øvrige kontakter ret godt.

Hvad den ikke har i funktioner, kompenserer den fint for med sin klejne størrelse og de muligheder, det giver. Dog er prisen lige en tand for høj.

I æsken er der tre dele. Der er, naturligvis, selve knappen, der har nogenlunde samme diameter som en to-krone. Derudover er der en bagplade, der enten kan klistres op med tape (er monteret) eller skrues op. Sidst er der en lille ’mønt’ der er lidt mindre end selve knappen. Den skal bruges til at montere knappen på ikke-magnetiske overflader. Mere om det senere.

Bagpladen er 76 x 76 millimeter og altså en del større end de udbredte LK Fuga-kontakter herhjemme. Faktisk er den bredere end den oprindelige Hue Dimmer Switch, men et par millimeter smallere end den nyeste version af Hue Dimmmer Switch (her er min anmeldelse), der er tilpasset standard EU-stik. Det kan jeg simpelthen ikke finde nogen fornuftig forklaring på.

Men Smart Button er faktisk heller ikke designet til at yde optimalt, monteret på bagpladen. Den er nemlig magnetisk, så den kan monteres på alle metaloverflader – eksempelvis køleskabet. Her kan den så sidde ”i al hemmelighed” og betjenes af de indviede. Det er også årsagen til, at ’mønten’ har metal indbygget; så kan man klistre den på alle ikke-magnetiske overflader, så knappen kan monteres stort set overalt. Smart.

Færre funktioner

Klik for større.

I sagens natur har den klejne knap færre funktioner end den større Dimmer Switch, men den er nu ikke helt blottet for gode ideer. Ud over det primære tryk (tænd/sluk), kan man holde knappen nede og aktivere en tredje funktion efter eget valg. Som udgangspunkt dæmper et langt tryk lyset, men det kan ændres i Hue-app’en.

App’en giver også mulighed for, at et tryk på knappen kan få den til at udføre forskellige funktioner alt efter tidspunktet på dagen. For eksempel har jeg programmeret min knap til, at den aktiverer min scene med aftenbelysning mellem klokken 20.00 og 07.00. 

Man er godt nok bundet til tidsintervaller, som Philips har defineret, men der er fem af dem og de er fornuftigt defineret (se billedet). 

Jeg synes generelt Philips har fået det optimale ud af de få muligheder, som knappens dimensioner giver. I næste version kan de måske lave den, så lyset kan dæmpes og hæves ved at dreje på knappen? Det ville være fikst, men det kræver naturligvis, at knappen udstyres med en bevægelsessensor. Gratis tip, Signify, ingen årsag 😉

HomeKit og Google Home

Jeg kan simpelthen ikke finde Philips Hue Smart Button i hverken Apple HomeKit eller Google Home. Jeg har søgt på nettet, og den burde være kompatibel med begge systemer, men jeg kan ikke finde nogen måde, at trylle den frem på.

Det skal dog siges, at jeg under min søgen fandt adskillige brugere, der advarede om, at Smart Button slettede scener og opsætning fra HomeKit. Andre havde ingen problemer. Jeg kan af gode grunde hverken af- eller bekræfte problemerne. Finder jeg en løsning / forklaring, opdaterer jeg naturligvis anmeldelsen her.

Hue-knappen kan i øvrigt også bruges i tredjeparts-apps som iConnectHue (IOS) og Hue Essential (IOS / Android).

iNPUT mener …

Det kan godt være, den er lille, den har begrænset funktionalitet og ikke er bedste venner med hverken HomeKit eller Google Home. Men Philips Hue Smart Button er altså smart. Den er ikke nogen fuldfed erstatning for Dimmer Switch, men et herligt alternativ til de steder, man ikke har brug for Dimmer Switch’ens synlighed og funktionalitet.

Min eneste anke er i virkeligheden, at den er en tand for dyr. Den har samme pris som den nye Dimmer Switch. Havde Smart Button kostet eksempelvis 99 kroner eller bare 129 kroner, gav det bedre mening.

Philips Hue Smart Button

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

150 kr.

Philips Hue Smart Button er et fremragende alternativ til de større Hue-kontakter.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.