×
BelysningTophistorie

Anmeldelse: TakeMe 1 batteridrevet lampe

TakeMe er en praktisk batteridrevet lampe til både haven og spisebordet - kvaliteten er i top men det er prisen også.

Efterhånden som LED teknologi og batteriteknologi har udviklet sig, er der kommet flere og flere produkter på markedet der leverer belysning i alternative formfaktorer. En af de ting, der virkelig hitter for tiden er batteridrevne lamper. Vi har fået en til test fra danske TakeMe – kaldet TakeMe 1 – og jeg må indrømme, at jeg er overrasket over, hvor stor en forskel en lyskilde som TakeMe gør.

Godt koncept

TakeMe 1 er egentlig bygget ud fra et simpelt koncept; man skal kunne tage lyset med sig overalt. Den lille lampe tændes ved at holde den eneste knap på foden nede, og så skifter man imellem lysstyrker (der er tre) ved at trykke på knappen igen. Let og elegant. Vi har fundet ud af, at den er perfekt på spisebordet hvis man gerne vil have hyggebelysning i stedet for en loftlampe, der sjældent giver særligt hyggeligt lys.

Ingen intelligens

Nu er vi jo iNPUT, og vi elsker at ting er online. Det er TakeMe 1 ikke. Den er så simpel som den kan blive. Ja, jeg ville da gerne se den integreret i mit intelligente lys i lejligheden, så en Zigbee integration ville være lækkert – men på den anden side er det nu rart med et koncept, der er så simpelt. Og i øvrigt – når man skal bruge lampen sidder man jo stort set altid ved siden af den, så det giver måske reelt ikke mening at gøre den intelligent. I hvert fald er det ikke så vigtigt som mange af husets andre lyskilder.

Design der skiller sig ud

TakeMe er en pæn lampe. Den ligner noget, der er designet til en cafe eller et hotel – og det er faktisk præcis det, den er. Den er da også at finde på en del forskellige caféer og hoteller rundt omkring. Den fåes i forskellige kombinationer af farver, så de fleste burde kunne finde en, der passer ind i deres indretning. Min testversion er olivengrøn med messingdetaljer – og den fungerer virkelig godt i vores indretning – men egentlig tror jeg den ville passe ind de fleste steder.

Dette er Takeme 1 i grøn og messing – men den findes også i sort, bronze og krom modeller.

Byggekvaliteten er det svært at sætte en finger på. Der er simpelthen tydeligt kælet for detaljerne på lampen, og den virker solid og velbygget, og materialevalget er helt i top. (Det skal det også være til prisen, som jeg kommer tilbage til…)

Oplades via USB

En god detalje er, at lampen kan oplades via USB. Godt nok ikke USB-C, hvilket ellers ville give god mening, fordi USB-C indgangen er væsentlig mere diskret end den USB-A der er brugt, så det håber jeg meget TakeMe kigger på.

Til gengæld er der ingen problemer i forhold til batterilevetid. Ved laveste lysstyrke lyser lampen i næsten 24 timer. Generelt har jeg opladet den hver anden eller 3. dag – og vi bruger den hele tiden, og tager den simpelthen med os rundt – så det er vigtigt at batteriet ikke pludseligt går død.

Av min tegnebog

Kvalitet koster. Derfor er TakeMe 1 heller ikke en billig lampe. Faktisk koster den hele 2.498 kr. Men kigger jeg på byggekvalitet og design, så synes jeg egentlig ikke det er så enormt dyrt. Ikke desto mindre er det selvfølgelig ikke for alle, og der findes mange der ikke vil betale den slags penge for en lampe – og der findes også dem, for hvem det er en dealbreaker, at lampen ikke er intelligent. I så tilfælde må man jo investere i eksempelvis en Hue lampe som Hue Go – de er betydeligt billigere, men til gengæld har de langt fra den følelse af ægte luksus du får fra TakeMe 1.

Perfekt lyskilde til stort set alle formål

Den lille TakeMe 1 er let at have med overalt hvor du bevæger dig rundt i huset. Den giver et blødt og behageligt lys, og hvad enten du bruger den på spisebordet eller som natlampe til børnene, så udfører den opgaven med glans. Det er svært at se de helt store kritikpunkter, det skulle da lige være at lave en opdateret udgave med USB-C der både ville være lidt mere elegant og kunne lade lidt hurtigere. Men ud over det er det den perfekte lyskilde – og i øvrigt også gaveide. Hvis du altså giver ret dyre gaver.

Du kan læse mere om TakeMe 1 her.

TakeMe - TakeMe 1

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Pris: 2.498 kr.

TakeMe 1 oser af kvalitet, og selv om den er dyr er det pengene værd. Batterilevetiden er vild, og lyskvaliteten er i top.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.