×
SikkerhedTophistorie

Anmeldelse: Samsung Galaxy SmartTag

Samsung SmartTag er reelt kun til Samsung brugere - til gengæld fungerer de godt

I årevis har det relativt lille firma Tile siddet ganske hårdt på markedet for trackere – altså små dimser, du sætter på ting du gerne vil kunne finde med din telefon. Vi har tidligere anmeldt konceptet, der faktisk fungerer ganske fint. Men det måtte jo ske, at de “store” fik øje på et marked der kan give dem lidt ekstra penge i kassen, og i årevis er der gået rygter om, at Apple har en tracker på vej. Men på målstregen – for Apple siges at være tæt på med deres “AirTags” – blev de så slået af Samsung og deres nye SmartTag – og den har vi nu fået til anmeldelse.

Samsung SmartTag er billig

Det første du skal vide om SmartTag er, at den er ganske billig – det skal den naturligvis være for at konkurrere med de etablerede Tile, men det er stadig sjældent at et produkt fra Samsung – af nogen art overhovedet – koster ca. 233 kr. Ser man på, hvad man får for pengene er der naturligvis ikke så meget i æsken; den lille bluetooth tracker er helt alene ud over en quickstart manual, der stort set siger “tryk på knappen”.

Designet er for så vidt i orden – omend SmartTag er en lidt buttet fætter når jeg kigger på konkurrenterne fra Tile. Til gengæld synes jeg måske, den er lidt pænere.

Min slidte Tile ved siden af den nye SmartTag

Eksemplarisk opsætning

At sætte SmartTag op er noget nær det letteste jeg har prøvet på en mobiltelefon – tryk på knappen på SmartTag når den ligger ved siden af en computer, navngiv din SmartTag – så er du igang. Det kan ikke blive meget lettere. I softwaren har du mulighed for at vælge forskellige ringetoner og så videre – men du behøver reelt ikke gøre mere, for din SmartTag fungerer allerede.

Let i brug

Det gode ved at være låst i Samsungs system er, at det er let for Samsung at integrere funktionaliteten i styresystemet – hvilket gør brugen lettere. Rækkevidden er lige under 20 meter, hvilket er en del mindre end de åbenlyse konkurrenter fra Tile – faktisk er det ca. en tredjedel af de bedste fra Tile. Det betyder, at har du et stort hus hvor signalet skal igennem flere vægge skal du ikke forvente, at telefonen kan få fat i SmartTag – og den kan derfor ikke give dig besked om hvor nøglerne har puttet sig ved at udsende lyden. For de fleste er de 20 meters rækkevidde dog fint nok, men det ville stadig være bedre med en mere stabil og længere forbindelse.

Hvis du “pinger” din SmartTag fra din telefon og ikke kan høre dens ringetone eller er udenfor rækkevidde, må du i stedet – ligesom med Tile – gå rundt og lege tampen brænder. Tile er på den front ikke superpræcis, så jeg havde håbet at SmartTag var bedre – men sådan skulle det ikke være. Faktisk er den endnu dårligere til det, og ofte er den så upræcis at jeg ikke engang kan regne ud, i hvilket rum i lejligheden mine nøgler har gemt sig.

Virker KUN med Samsung

En af fordelene ved at bruge Tile er, at der er MANGE brugere. Det betyder, at når man mister noget er der mange “øjne”, der leder – anonymt – efter det. Det har jeg selv fundet min pung i New York på. Men med Samsungs mærkelige beslutning om, at SmartTag kun virker med Samsung enheder bliver mængden af brugere yderst begrænset. Jeg kan sagtens forestille mig, at Apple vil lave det samme irriterende trick når deres kommende tracker forhåbentlig snart lander. Og med den tilgang vil Tile altid have et forspring, og det giver helt ærligt ingen mening, og trækker grundigt ned i min bedømmelse af produktet.

Samsung har lovet at deres kommende SmartTag Plus vil understøtte UWB (Ultra Wide Band) hvilket vil betyde, at der vil være betydeligt bedre rækkevidde og i øvrigt også en meget mere præcis og retningsbestemt placering. Men den testede udgave af SmartTag er altså svær at anbefale når den står overfor et etableret system som Tile. Med mindre du får SmartTag i en eller anden bundle sammen med din nye S21 ville jeg nok anbefale dig at købe Tile i stedet – og så må vi se, hvad Samsung kan med SmartTag Plus senere på året.

Samsung SmartTag

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Pris: Fra 233 kr.

SmartTags er et fint første forsøg - men langt fra banebrydende. Og Samsung skyder sig selv i foden ved ikke at gøre det muligt at bruge på andre platforme end deres egen.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.