fbpx

 

 

 

 

Sikkerhed

Netgear Arlo Pro 2

Netgears trådløse overvågningssystem er godt og let at sætte op. Men prisen er i overkanten.

På listen over, hvilke digitale dimser vi tilføjer til vores hjem står overvågning ganske højt, og med i kampen om kundernes gunst er Netgear, der ellers mest er kendt for deres routere. Ikke desto mindre er de også ganske markant til stede på markedet for overvågning, og deres Arlo serie vil kunne dække de fleste forbrugeres behov – men løsningen er langt fra billig.

Diskret design

Sikkerhedsudstyr er sjældent sexet, og det er Arlo Pro 2 heller ikke – som sådan. Men det er til gengæld diskret, hvilket for udstyr i denne kategori måske er endnu mere vigtigt. De ganske små kameraer er hvide og vil passe fint ind i de fleste danske hjem, hvad enten de bliver monteret indendørs eller udendørs.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Diskret design der passer ind de fleste steder.

Simpel men effektiv app

Arlo Pro 2 bruger samme app som de andre kameraer i serien, så opgraderer du med et eller flere Pro 2’er kan du blot tilføje dem til dit eksisterende setup. Appen er superlet at gå til og giver dig mulighed for at starte en optagelse (normalt starter kameraerne kun når de opfanger bevægelse) og sætte en bunke indstillinger som videoopløsning og lyd og meget andet. Der er også mulighed for integration med IFTT appen så du kan sætte kameraerne til at optage når noget sker – eller sætte alt lyset i huset til at blinke rødt i tilfælde af en ubuden gæst når du ikke er hjemme hvis du eksempelvis har Philips Hue installeret. Systemet understøtter også Alexa, men det har ikke så meget relevans for de fleste danske brugere, da det endnu ikke er lanceret på dansk. Til gengæld mangler der understøttelse for Apple Home Kit, hvilket er ret trist, men nu hvor Apple har droppet kravet om en dedikeret Home Kit chip er det muligt, at integrationen finder vej til Arlo systemet snart.

Ude og inde

Arlo Pro 2 kameraerne er tæt på vandtætte og kan fint monteres under et udhæng – i vores testsetup har vi sat et under udhænget i garagen så det peger imod husets bagside hvor indbrudstyve før har været på spil. Man kan også sætte et op i indgangen ved hoveddøren så man kan “hilse” på postbudet – der er nemlig to-vejs stemmekommunikation bygget ind i kameraerne. Man kan altså også skrige bandeord efter eventuelle tyve – eller eventuelt lave en variation af “Targeting Laser Batteries and machineguns. Stand by. Counting down. 10. 9. 8…” Under alle omstændigheder er det en fin funktion, og det er rigtigt lækkert at systemet er ekstremt fleksibelt. I kassen medfølger alt du skal bruge for at sætte kameraerne op (både ude og inde) og det er meget let at gå til: Installer appen, sæt basestationen til, tryk på sync knappen på hvert kamera… Og så er du rimeligt meget kørende og kan sætte kameraerne op hvor du har brug for det.

Regnvejr gør ikke Arlo Pro 2 noget. Og det kan monteres overalt.

Genopladeligt batteri

Arlo Pro 2 kameraerne skal ikke sættes til strøm – eller rettere, det er en mulighed at sætte dem i et strømstik, men det behøves ikke. De har indbygget batteri, og Netgear hævder, at en enkelt opladning vil kunne holde i op til seks måneder. Så længe har vi ikke haft sættet, så vi må tage deres ord for det – indtil videre har de hos mig varet i ca. to måneder. Det lækre er, at de så kan lades op, og eftersom de er monteret med en magnet er det bare at hive dem ned og sætte dem til at lade indenfor.

En uges gratis lager

Flere af konkurrenterne (Ja, vi kigger på jer, Nest) har ikke medfølgende gratis cloudopbevaring af videooptagelserne fra sikkerhedskameraerne. Men det har Netgear tænkt på, og Arlo Pro 2 kommer med en uges gratis opbevaring. Man kan også vælge at tilkøbe mere – eller man kan vælge at sætte en harddisk til basestationen – naturligvis med det indbyggede problem, at en indbrudstyv formentlig vil tage den harddisk med sig. Men for langt de fleste vil en uges gratis opbevaring være alt nok.

God videokvalitet

Arlo Pro 2 sættet leverer video i 1080p – i en ganske imponerende kvalitet. Man kan stort set se alle detaljer på billederne, og skulle det værste ske vil man have ganske detaljerede skud af eventuelle indbrudstyve. Om natten kan du selvfølgelig også se, hvad der foregår, for systemet har indbygget infrarødt kamera så du kan se alt i gråtoner – også her er videoen ganske skarp (op til en hvis afstand i hvert fald). Bevægelsessensorerne fungerer helt perfekt under stort set alle forhold – og i alt slags vejr; når noget bevæger sig, starter kameraet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Geniale funktioner

En af de funktioner der er allermest praktisk ved Arlo Pro 2 sættet er, at det er i stand til at bruge geofencing til at lokalisere husets beboere – så når en af dem kommer hjem ved systemet, at det ikke skal aktivere kameraerne. På den måde sikrer man husets beboere deres privatliv. Samtidig tænder kameraerne altså også når husets beboere har forladt adressen – så du skal faktisk aldrig tænke på det.

En anden god ting er, at basestationen har indbygget sirene. Så hvis du kan se på kameraerne, at tyve er på vej ind i huset kan du tænde sirenen for at stresse dem. Hvis man, som jeg, har en “almindelig” alarm også vil det betyde to forskellige sirener der går på samme tid. Og meget, meget højt. Eftersom min overvågning sidder udendørs kan jeg endda måske forhindre tyvene i at begynde indbruddet overhovedet ved at tænde alarmen i samme øjeblik de er på vej ned igennem indkørslen.

Genialt system – men dyrt system

Alt i alt er Arlo Pro 2 et fantastisk overvågningssystem. Men prisen er desværre også derefter. Et startsæt med to kameraer koster omkring 4.500 kr. Til gengæld skal du så heller ikke – som det eksempelvis er tilfældet med Nest-systemet – betale for at bruge skyen til at lagre optagelser.

Arlo Pro

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Pris: 4.516 kr.

Netgears trådløse overvågningssystem er godt og let at sætte op. Men prisen er i overkanten.

Artiklen fortsætter efter annoncen Disney+
Back to top button