×
AnmeldelseMultirumshøjttalereTophistorie

Anmeldelse: Sonos Move 2

Den transportable Sonos Move 2 er forbedret på samtlige parametre. Men der er kun få grunde til at skifte etteren ud.

I rækken af genopfriskninger er Sonos denne gang nået til deres transportable schweitzerkniv, Sonos Move, der i denne anden inkarnation formår at forbedre et i forvejen fremragende produkt. På alle parametre er Sonos Move 2 en forbedring i forhold til etteren.

Den har dobbelt op på batterilevetid, den kan spille i stereo-ish, den har forbedret Bluetooth-forbindelse og bedre betjening. Men trods alle forbedringerne, er det ikke nok til at skifte den gamle ud. Nye købere får til gengæld en væsentlig mere moden højttaler.

Visuelt er Sonos Move 2 stort set identisk med forgængeren. De har nøjagtigt samme design og samme mål, bortset fra, at toeren vejer 40 gram mere.

En ting er dog væsentlig anderledes, nemlig betjeningen. Move 2 har arvet betjenigen fra Era-højtalerne – og tak for det. Det er blevet markant nemmere at justere volumen og skippe numre, da funktionerne ikke længere er samlet i fælles knapper.

På bagsiden er der også ændret lidt i knappernes fordeling, Væk er den gamle “tilslut-til-Sonos”-knap, nu foregår det hele via NFC. Mikrofonknappen er også flyttet fra toppen om på bagsiden, og så er det blevet en fysisk knap. I stedet har Move 2 fået en berøringsknap, der aktiverer digitale assistenter. Den understøtter Amazon Alexa og Sonos Voice Control, men ikke Google Assistant.

Bluetooth og wifi – samtidig

Mere spændende er naturligvis det, der er sket inde i højttaleren. Her har Sonos ikke alene forbedret batterilevetiden og lydkvaliteten. De har også gjort det nemmere at bruge højttaleren i begge brugssituationer – altså om den skal bruges inde eller ude.

I modsætning til den første Move kan Bluetooth nemlig være aktiv på samme tid som wifi-forbindelsen. Man kan altså tilslutte en mobiltelefon via Bluetooth og lade den spille på hele Sonos-netværket. Næppe noget, man selv vil vælge at gøre, men en klar fordel hvis man give en gæst adgang til sit system.

Det betyder også, at man ikke behøver at skifte manuelt mellem wifi og Bluetooth, når man tager højttaleren med uden for wifi-rækkevidde. I øvrigt er Move 2, ligesom forgængeren, udstyret med en IP56-certificering, så den tåler snildt lidt regnstænk.

Holdes Sonos Move 2 primært i hjemmet, kan man glæde sig over en anden nyhed. USB-C stikket på bagsiden er nemlig ikke længere begrænset til opladning af højttaleren. Man kan også tilslutte en ekstern enhed, som eksempelvis en pladespiller. Det kræver dog en line-in adapter, som Sonos sælger for 189 kroner. Men skønt at muligheden er der.

Det er muligt at sætte to Move 2 sammen i et stereopar. Det er dog ikke muligt at parre en Move 2 med forgængeren. Det er heller ikke muligt at benytte line-in indgangen, hvis Move 2 bruges til stereo- eller surroundsound. Så slår stikket simpelthen fra.

Nu i stereo …

Sonos Move 2 er også udstyret en ekstra højttalerenhed i forhold til etteren. De to enheder gør det muligt at spille i stereo-ish. Ligesom Sonos Era 100. Selv om det åbner lydbilledet, så er det altså milevidt fra en ægte stereooplevelse.

Når det er sagt, leverer Move 2 en forbandet god lyd, der giver baghjul til førnævnte Era 100. Den store woofer, der ligger i bunden af Move, giver en klædelig tyngde i lydbilledet. Samtidig åbner de to højttalerenheder som sagt, så der er langt bedre sammenhæng mellem bunden og toppen.

Sammenlignet direkte med den første Move, er der tydelige forbedringer i lyden. Men det kræver en A-B test, hvis man skal bemærke dem. Og selv om lyden er bedre, er det trods alt ikke en forskel, der vil blæse en bagover.

Sonos Move 2
Den nye ladestation virker mere robust end den gamle. Selve laderen kan også frakobles nu.

Det gør til gengæld batterilevetiden. I den første Sonos Move kunne batteriet holde til omkring ti timers afspilning. I den nye Move 2 er batterilevetiden på 24 timer. Altså mere end en fordobling. Det er da en forbedring, der kan mærkes.

Sonos har også justeret på designet af ladestationen. Den nye er mere robust og så er den ikke længere hægtet fast på strømforsyningen. Kablet ender nemlig i et USB-C stik og strømforsyningen er separat (med medfølger naturligvis).

iNPUT mener …

Som sagt er Sonos Move 2 en forbedring på alle parametere i forhold til etteren. Men, med mindre du har specifikt brug for line-in via USB-C stik eller længere batterilevetid, er der ikke nogen grund til at skifte den nuværende Sonos Move ud. Selv om 2’eren yder bedre på alle punkter, så er forskellene ikke så store, at de i sig selv retfærdiggør en komplet udskiftning.

Er du til gengæld kommende Sonos Move-ejer, er der intet af rafle om. Du skal gå efter Move 2.

Da Sonos Move kom på markedet i 2019, kunne den købes for 2.999 kroner. Den er siden steget til 3.399 kroner. Sonos Move 2 sættes til salg for 3.699 kroner, altså 300 kroner mere end etteren. Det er ikke nogen lav pris, men er du på indkøb efter en Move, så gå langt uden om etteren. De 300 kroner ekstra for Move 2 vil være givet rigtig godt ud.

I min optik er Sonos Move 2 en af de bedste transportable højttalere på markedet. Kombinationen af pris, lydkvalitet og funktioner gør den uovertruffen. Ikke bare i Sonos-systemet, men generelt.

Sonos Move Gen. 2

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

3.699 kr.

Sonos Move 2 er en fremragende højttaler, der forbedrer et i forvejen godt produkt. Men der er kun få grunde til at udskifte etteren.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.