×
AnmeldelseMobil og tablets

Apple iPhone 6S Plus

iPhones 6S Plus er Apples bedste bud på, hvordan en stor telefon skal se ud. Og det er da absolut ikke et dårligt bud; designet er, som vi kender det fra den forrige generation, og telefonen udstråler masser af kvalitet. Apple har opgraderet den aluminium de bruger, så sidste års ”bendgate” kommer vi nok ikke til at se igen denne gang. Til gengæld har designet fuldstændigt magen til forrige års model (som sædvanlig, fristes man til at sige, sådan er det jo hos Apple). Den er dog lige en lille smule tykkere, hvilket tilskrives telefonens største nyskabelse; 3D Touch. Mere om det senere. Men ellers er den eneste regulære nyhed, at der er kommet en ny farve til de tidligere – en Rose Gold, rosengylden, kunne man fristes til at oversætte det, og det er ret dækkende. Ikke nødvendigvis kønt, men dækkende. Vi gætter på, at Rose Gold mest bliver et hit i Asien, hvor de har en hang til de lidt mere ”flashy” farver.

Skærm helt i top
Apples iPhone 6S har en 5,5” skærm med IPS teknologi, og selv om den teknologi efterhånden er lidt bedaget, leverer den en konsekvent kvalitet, flere af konkurrenterne faktisk ikke kan følge med. Især betragtningsvinkel og lysstyrke er helt i top, og selv om konkurrenterne presser pixlerne tættere og tættere sammen – helt op til 4K (Sonys nye Z5 Premium) – så er det altså ikke noget, vi rent faktisk kan se ved normalt brug.

Udendørs skal man placere telefonen i højt solskin for at få problemer med at se, hvad der foregår, og betragtningsvinklen er noget nær perfekt – selv helt fra siden ser man tydeligt, hvad der foregår. Alt i alt er skærmen en af de bedste på markedet, selv om konkurrenternes på papiret er bedre.

3D Touch – en blandet fornøjelse
Apples helt store salgsargument for iPhone 6S Plus er den nye 3D Touch funktion, der er bygget ind i skærmen. Ideen er simpel; når du trykker på skærmen, afgør styrken af dit tryk, hvad der sker. Eksempelvis kan man trykke hårdt på en apps hovedikon på startsiden, hvilket giver en menu med de mest brugte funktioner – eksempelvis ”Ny besked” eller ”Søg” når man holder nede på ikonet for Mail.

Også inde i de fleste af Apples apps fungerer det også – her er det eksempelvis muligt at regulere, hvor hurtigt man spoler i video ved at trykke hårdere på knapperne.

Desværre er der også nogle lidt uhensigtsmæssige effekter af teknologien. Hvor det før var muligt blot at holde et ord eller en sætning ”nede” i en tekst, går der nu en gang imellem kludder i det, og det bliver svært at vælge teksten fordi telefonen tror, man vil have en menu baseret på et lidt hårdere tryk. Der mangler med andre ord lidt fintuning, men ideen er fin – forudsat altså, at man som bruger overhovedet benytter den.

Hastighedsforbedringer over hele linien
Som det er tradition for Apple, opgraderer man til en ny type processor hvert år. Denne gang hedder serien A9, og den giver masser af smæk for skillingen. Ikke at de gamle telefoner var langsomme, men 6S Plus slår den ”gamle” 6 Plus med længder. Og netop hastigheden var faktisk et problem på den forrige generation, der måtte se sig slået af lillebror iPhone 6. Men forskellen på hastighed imellem 6S Plus og 6S er nu minimal, og der er ingen lag at spore nogen steder på 6S Plus, der afvikler selv de mest krævende apps 100% flydende. Vi tilskriver det ikke engang selve processoren, men nok mere det faktum, at Apple har fordoblet den interne hukommelse, hvilket gør at apps har mere at lege med, og at der ikke bliver problemer under multitasking.
En anden hastighedsforbedring, det er til at tage og føle på – bogstavelig talt – er en lille, men fantastisk opgradering af TouchID. Hvor man på forrige generation kunne opleve en lille ventetid fra man lagde fingeren på læseren til telefonen var låst op, sker det nu nærmest fuldstændigt i samme millisekund.

Kamera i middelklassen
Kameraet på iPhone 6S Plus har fået et nøk op i antallet af pixels, hvilket udmønter sig i (lidt) skarpere billeder. Der er nu også mulighed for at skyde 4K video, hvilket naturligvis ikke kan ses på den indbyggede 1080P skærm, men til gengæld giver det rigtigt mange lækre detaljer på den store skærm i stuen.
Generelt er billedkvaliteten udmærket, og kommer du fra en iPhone 6 eller 6 Plus vil du kunne se en del forbedringer; chancen for, at dit billede bliver skarpt er blevet bedre, og selv i tusmørke eller i modlys bliver billederne, takket være HDR, som regel acceptable. Der er dog ingen tvivl om, at andre telefoner i denne test – faktisk næsten alle andre telefoner – har overhalet Apple på denne front, og den amerikanske gigant skal oppe sig med iPhone 7 for at komme tilbage i kampen. Det er dog ikke ensbetydende med, at du som bruger vil føle, at iPhone 6S Plus tager dårlige billeder.

Skal, skal ikke … ?
Spørgsmålet er så, som sædvanlig, skal jeg opgradere min gamle iPhone 6S? Eller skal jeg springe over til den anden side og investere i de ret lækre konkurrenter fra Huawei, Sony eller Samsung? Vores svar er kort: Njah. Hvis du nogensinde skulle overveje en Android skulle det da være nu. Konkurrenterne er bedre end nogensinde. Under alle omstændigheder skal du undgå den ”lille” version med kun 16GB hukommelse.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.