Gadgets

[OPDATERET] iPhone 12: Her er alt, vi ved

Tirsdag aften går Tim Cook på scenen for at præsentere iPhone 12, men det meste ved vi sandsynligvis i forvejen. Her er et overblik.

Tirsdag aften klokken 19.00 dansk tid går æble-chefen Tim Cook på scenen for at præsentere iPhone 12 for verden. Skal man tro rygterne, er der dog ikke meget nyt at fortælle; nærmest alle detaljer om telefonerne – der kommer nemlig fire modeller i år – er lækket på forhånd.

Og rygterne kommer ikke fra hvem som helst. Et kæmpelæk er for nylig blevet delt af “lækkeren” Kang, der ifølge websitet AppleTrack, der holder øje med den slags, har haft ret 97,8 procent af de gange, han har forudsagt Apple-nyheder. Der er altså god grund til at læse med, hvis du vil vide alt om de nye telefoner.

Artiklen fortsætter efter annoncen


iPhone 12-modeller

Der kommer fire forskellige varianter af iPhone 12, hvor de primære forskelle er skærmstørrerelse og kamera-bestykning. Den mindste bliver 5,4 tommer stor mens den største får en skærm på 6,7 tommer. Til sammenligning er skærmen på IPhone 11 Pro på 5,8 tommer (Pro Max er på 6,5 tommer). Den mindste og den største af modellerne er dog ikke klar til at blive sendt på markedet, men kommer først i november. Her er et overblik:

ModelSkærmTil salgPris
iPhone 12 mini5,4″13. november699 dollars
iPhone 126,1″23. oktober799 dollars
iPhone 12 Pro6,1″23. oktober999 dollars
iPhone 12 Pro Max6,7″20. november1.099 dollars

Vi kan altså forvente, at iPhone 12 Pro og Pro Max får sammen priser som de nuværende 11 Pro og 11 Pro Max, der koster henholdsvis 8.899 kroner og 9.799 kroner for de mindste varianter.

Sponseret link til Telia: Få SMS’er med alle nyhederne om Apples nye iPhones – klik her!

Designet

iPhone 4, der udkom i 2010, bliver ofte fremhævet som den hidtil smukkeste iPhone – og der er godt nyt, for iPhone 12’erne kommer til at ligne den. Hvor de seneste iPhones har haft afrundede kanter vil iPhone 12, ligesom 4’eren, have et mere firkantet design. En stil, der allerede er (gen)indført på iPad Pro. Der har da også været rygter om, at det kun bliver de to nye Pro-modeller, der får det nye design, mens 12 og 12 mini vil beholde et afrundet design.

Artiklen fortsætter efter annoncen


[OPDATERING 13.10.2020 klokken 15.40] Lækkeren Evan Blass har i eftermiddag udsendt det, han hævder er de offcielle pressebilleder af de fire forskellige iPhone-varianter. De kan ses her – klik for at forstørre:

Skærmen

Til gengæld vil samtlige modeller i år få OLED-skærme; sidste år måtte iPhone 11 “nøjes” med en LCD-skærm. Det bliver såkaldte Super Retina XDR-skærme, der som noget helt nyt skulle være udrustet med en ny keramisk teknologi, Ceramic Shield Front Cover, der gør dem mere brudsikre.

Kameraerne

Som nævnt bliver det, sammen med skærmstørrelsen, kamera-bestykningen der byder på største forskelle mellem årets fire varianter. Grundlæggende vil Apple lave to kamera-opsætninger, hvor det mest simple med to linser er at finde i iPhone 12 og 12 mini. Det bliver ifølge rygterne en vidvinkel og ultra-vidvinkel linse.

På de to Pro-modeller bliver kamera-bestykningen nærmest identisk med IPhone 11 Pro, nemlig vidvinkel, ultralyd-vidvinkel og telefoto-linse. Men derudover får Pro-modellerne også LiDAR-sensor, der er en avanceret lysbaseret “radar” til at måle afstand. Den er også at finde i iPad Pro og er specielt nyttigt til eksempelvis 3D og Augmented Reality.

Der er ikke mange rygter om frontkameraet, men et godt gæt er, at det i hvert fald bliver bedre end det, iPhone 11 er udstyret med.

iPhone 12
LiDAR-sensoren på iPad Pro.

Indmaden

iPhone 12 modellerne vil med stor sandsynlighed være udrustet med den nye generation af Apples egne processorer – kaldet A14. Den blev introduceret med iPad Air i september måned. Forgængeren A13 var fremstillet med 7nm-teknologi mens A14 er fremstilet med 5nm-teknologi.

Rygterne hævder, at A14, sammen med telefonens rygtede 6 gigabyte RAM, vil give hastigheder der nærmer sig en 15-tommer MacBook Pro.

Tilslutninger

Apple går all-in på 5G og giver samtlige fire varianter 5G-forbindelse. Der går dog rygter om, at de udgaver, vi får i Danmark (og resten af Europa) kun vil undersøgte 5G på frekvenserne under 6 GHz. De højere frekvensbånd over 20 Ghz – også kaldet mmWave frekvensbånd – vil være forbehold amerikanske udgaver.

Herhjemme er der p.t. kun rullet 5G ud på frekvenserne under 6 GHz, det såkaldte “5G Light”. Undtagelsen er en række af de store byer, hvor selskaberne har fået lov til at sende kunderne ud på testnetværkene på de højere frekvensbånd.

Tilbehør

Der har længe gået rygter om, at Apple vil ændre på indholdet af æsken. Der vil angiveligt hverken være hovedtelefoner eller oplader i æsken, blot selve telefonen og et kabel. Det lyder sandsynligt; ikke mindst fordi opladeren var fjernet fra den nye Apple Watch Series 6, der blev lanceret i september.

Det er en kolossal fordel for Apple, idet æsken kan gøres væsentlig mindre. Det betyder, at de bliver billigere at sende rundt i verden. Samtidig er det godt for miljøet, da mange iPhone-ejere allerede har en oplader liggende, og – hånden på hjertet – hvor ofte bruger du egentligt de medfølgende kablede hovedtelefoner?

Rygter hævder også, at kablet vil være udskiftet med en stofbelagt variant med USB-C i ene ende og Lightning i den anden. Stoffet skal gøre kablet mere brudsikkert – og det vi mange, der sætter stor pris på.

Alt det andet …

Der har været rygter, at der kommer masser af nye produkter sammen med iPhone 12 på tirsdag, men efterhånden er de destilleret ned til, at det”kun” bliver til en ny, mindre Apple HomePod-højttaler. Det er svært at blive ophidset over som dansker, da vi endnu ikke har mulighed for at købe HomePod herhjemme. Måske kan en HomePod mini lave om på det?

Hvad synes du om de nye iPhone 12’er, baseret på rygterne? Er det nok til at få dig til at skifte din nuværende iPhone ud? Fortæl os din mening i kommentarfeltet nedenfor – og husk at give vores Facebook-side et Like, hvis du vil have nyheder om iPhone 12 direkte ind på dit nyhedsfeed.

Back to top button