Gadgets

Apple overvejede at fjerne opladerstikket fra iPhone X

Problemer med AirPower opladeren spænder ben for Apples drømme om en trådløs fremtid.

Da Apple fjernede hovedtelefonstikket fra iPhone 7 skabte det ramaskrig, men det kunne være gået endnu værre. Apple er nemlig ikke kendt for at have problemer med at sakse det, de synes, er gamle teknologier – tænk diskettedrev i iMac og dvd-drev i bærbare Mac-computere. Og ifølge en rapport fra Bloomberg gik Apple med helt konkrete planer om at fjerne Lightning-stikket fra iPhone X.

Apple endte dog med at droppe ideen, da trådløs opladning stadig ikke er hverken hurtig nok eller nok udbredt. Det ville også hæve prisen på iPhones betragteligt, hvis der skulle inkluderes en trådløs oplader i æsken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

AirPower med problemer

Lige siden Apple introducerede sine AirPods-hovedtelefoner i 2016 med Jony Ives løfter om en “trådløs fremtid” har det stået klart, at Apple sigtede efter at klippe kablerne. Både Apple Watch, iPhone X og iPhone 8/8 Plus kan oplades trådløst. I september sidste år, da iPhone X blev lanceret, viste Apple samtidig sin egen trådløse AirPower-oplader, der skal komme “i løbet af 2018”. Når det sker, vil AirPods-hovedtelefonerne også kunne oplades trådløst.

Apple lader dog til at have seriøse udfordringer med AirPower-opladeren. Det skyldes ifølge Bloombergs kilder at Apple har sat barren højt: I modsætning til andre eksisterende trådlåse opladere skal AirPower kunne oplade tre enheder samtidig; en iPhone, Apple Watch og AirPods. Apple vil også have, at enhederne skal kunne placeres hvor som helst på opladeren. Begge dele kræver ret avancerede kredsløb og adskillige oplader-sensorer i forskellige størrelser.

AirPower vil også være udrustet med en Apple-chip med en integreret mini-udgave af iOS-styresystemet til styring af opladning og parring af enheder.

Apple oprindelige lanceringsmål var angiveligt i juni måned, men nu forventes det først, at opladeren kommer i handelen til september – et år efter præsentationen.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button